A ignorat ordinul de protecție și a fost reținut de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Brașov au emis, ieri, ordin provizoriu față de un bărbat, în vârstă de 38 ani, din municipiul Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că la data de 31 iulie, în jurul orelor 22.30, bărbatul ar fi agresat-o fizic și ar fi amenințat-o cu acte de violență pe soția sa, în vârstă de 36 ani, în timp ce se aflau la domiciliul comun.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat că există risc iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbatul în cauză și au dispus evacuarea temporară a acestuia din locuința comună.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „violență în familie” și „amenințarea”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

Ulterior, la data de 01 august 2019, în jurul orelor 01.30, bărbatul a încălcat măsurile prevăzute în ordinul provizoriu de protecție, revenind la domiciliul comun. Drept urmare, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „nerespectarea hotărârii judecătorești”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente,în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

 

Articolul precedentCOD GALBEN de instabilitate atmosferică
Articolul următorPercheziții, astăzi, la Brașov! Evaziune fiscală de 800.000 de lei