Numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni, în județul Brașov, iar în spitale activitatea revine la normal. Astfel, și Spitalul Municipal Săcele își reia activitatea obișnuită, de la 1 iulie.

Având în vedere prevederile OMS nr. 434/2021 cu modificarile și completările ulterioare, precum și în contextul diminuării cazurilor noi de infecție cu Covid19, în conformitate cu celelalte spitale Covid19 sau suport Covid19 din România, începând cu data de 01.07.2021 Spitalul Municipal Săcele își reorganizează structurile de spitalizare după cum urmează:

Se mențin 11 paturi Covid19 pentru pacienții pozitivi Covid19

Se redeschid 12 paturi Spitalizare continuă Medicina internă post-covid19 (pacienti cu test pozitiv în ultimile 90 zile, vindecați de Covid19, cu nivel al anticorpilor IgG SARS-CoV2 crescut)

Se redeschid 12 paturi Spitalizare continuă Boli Cronice post-covid19 (pacienți cu test pozitiv în ultimile 90 zile, vindecați de Covid19, cu nivel al anticorpilor IgG SARS-CoV2 crescut)

Compartimentul de spitalizare continuă Pediatrie își redeschide serviciile de diagnostic și tratament pentru patologia generală pediatrică (10 paturi spitalizare continuă non-Covid si 7 paturi spitalizare de zi non-Covid).

Specialitățile medicale și chirurgicale: Medicină internă, Pediatrie,. Gastroenterologie, Endocrinologie, Cardiologie, Neurologie, Chirurgie generală, Ortopedie-traumatologie, Obstetrică Ginecologie, Urologie, Oftalmologie, Otorinolaringologie, Diabet zaharat, boli de nutriție si boli metabolice, Oncologie medicală, vor funcționa atât la sediul unității din Str. Oituz nr. 54 Săcele, cât și la sediul policlinicii din Aleea Episcop Popeea nr. 20, în cabinete de consultații pentru servicii de ambulator și saloane de spitalizare de zi.

Compartimentul de endoscopie digestivă superioară, Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicala, Laboratorul de Explorari Functionale, Laboratorul de Analize Umane, Serviciul de Anatomie Patologică, vor funcționa atât pentru pacientii cu infecție activa SARS-CoV2 cât și pentru pacienții non-Covid, în intervale orare bine stabilite. În Compartimentul de Biologie Moleculară se vor efectua testări atat RT-PCR cât și teste rapide antigen SARS-CoV2 la cerere, cu plată și rezultat bilingv (româna și engleza), sau pacienților suspecți infecției Covid19.

Se redeschid Camerele de Garda Adulți și Pediatrie, care vor funcționa cu triaj epidemiologic după cum urmează:

– pentru pacienții adulți se va face test rapid antigen SARS-CoV2 la intrarea în unitate pentru pacienții ce vor beneficia de servicii de spitalizare de zi sau continuă

– pentru pacienții pediatrici se va face testare rapidă antigen SARS-CoV2 în punctul de triaj situat la poarta unității.

În spital vor funcționa pentru permanența asistenței medicale două linii de gardă: medicina internă și pediatrie, 24 ore din 24, 7 zile din 7.

În situația recrudescenței infecțiilor Covid19 (apariția unui nou val al infectărilor) și creșterii ratei incidenței infectărilor, unitatea va redeveni Spital Covid19, cu servicii de spitalizare continuă doar pentru pacienții pozitivi.

Serviciile de spitalizare de zi medico-chirurgicale, investigații paraclinice și ambulatoriu de specialitate, vor funcționa pentru pacienții non-covid, ca și până la data de 01.07.2021.

Articolul precedentKids Tâmpa Brașov, locul 1 la New Star Festival 2021
Articolul următorEvaluarea Națională 2021: Record negativ de medii de 10, cele mai puține din ultimii ani