VIDEO+FOTO Efectele vântului puternic: trenuri blocate în stații, copaci doborâți și schele căzute peste mașini!

Vântul puternic a produs și primele pagube în județul Brașov. 

Potrivit ISU Brașov, în jurul orei 5.00, un brad a cazut pe DN1, la Timisul de Jos, aproape de pasarela, pe sensul de mers Brasov – Predeal. S-a deplasat la fata locului un echipaj cu o autospeciala de interventie si s-a actionat pentru indepartarea bradului. Din cauza copacilor căzuți peste linia de cale ferată dintre stațiile CF Timișul de Jos și Predeal, traficul feroviar este blocat, susține IPJ Brașov.

Update ora 10.30 – La această oră, sunt parțial nealimentate cu energie electrică localitățile: Timișul de Sus, Timișul de Jos, Moeciu de Sus, Moeciu de Jos, Șirnea, Fundata și Drumul Carului.

Trei trenuri sunt blocate în stații în acest moment. În Gara Braşov, unele trenuri au întârzieri de peste 90 de minute în acest moment.

UPDATE – S-a reluat circulația feroviară pe un singur fir, în condiții normale.

  • copac cazut in Predeal, str. Rovine
  • panou publicitar desprins, str. Carpatilor nr. 50 (Det 2 Bv)
  • indicator de circulatie care este în pericol sa cada de pe stalp, in Brasov B-dul Garii.
    S-a deplasat o autoscara si o autospeciala de interventie
  • copac cazut pe casa, Predeal, str. Mihail Saulescu;
  • tabla cazuta pe bloc, str. Jepilor
    In toate cazurile efectivele de interventie ale inspectoratului au intervenit pentru îndepartarea elementelor de constructie si pentru stabilizarea acestora. Nu s-au inregistrat victime.
  • Elemente constructie desprinse în Brasov, str. Pe Tocile, tabla desprinsa de pe terasa, b-dul Kogalniceanu, tabla desprinsa pe bloc, b-dul Saturn

Doi brazi cazuti pe drumul spre Poiana Brasov, s-a intervenit pentru indepartarea acestora.

Din cauza vântului puternic, instalațiile pe cablu din Poiana Brasov nu vor fi pornite. Excepție fac cele din partea de jos a masivului, teleschiurile Bradul și Stadion.

Una dintre echipele de interventie este in drum spre Scoala Profesional Kronstadt, acolo au căzut doi molizi.

Și în Colonia Metrom, izolația unui bloc a avut de suferit. (FOTO)

FOTO: PRIMARIA BRASOV

Pana in acest moment, din cauza vântului foarte puternic, la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgentă s-au înregistrat următoarele incidente: brad căzut pe str. Uranus, între numerele 5-7; copac căzut pe str. Cometei nr. 2; barda căzut pe str. Independentei nr. 80; un copac căzut pe Aleea Constructorilor nr. 17; o reclama prăbușită in sensul giratoriu de la gara. Deja se intervine pe Uranus și la gara.

FOTO: PRIMARIA BRASOV

Doi copaci au căzut și pe DN1A, la un kilometru de la iesirea din Bradet, spre Cheia. Se deplaseaza o autospeciala de interventie de la ISU Brasov si Districtul SDN Sacele.

Strada Olteț si strada 13 Decembrie – se intervine pentru indepartarea unor elemente de constructie cu o autoscara si o autospeciala de interventie.

Un brad a căzut și pe strada Uranus. Foto: Varga Marius Roxana

De asemenea, tot în această dimineață, în municipiul Brașov, o schela a cazut peste două autoturisme și blocheaza strada Băilor. S-au deplasat la fața locului o autoscara si o autospeciala de interventie. Nu s-au inregistrat victime. În acceasi zona, o alta schela sta sa cada. S-a intervenit pentru indepartarea schelei cazute pe autoturisme si pentru stabilizarea celei de a doua schele.

FOTO + VIDEO: ISU BRAȘOV

Articolul precedentFOTO Indicatoare rutiere „făcute knockout” de vânt!
Articolul următor26 de intervenții ale ISU, din cauza vântului! Recomandările autorităților