Sancțiuni de aproape 400.000 de lei primite de angajatori

Având în vedere Strategia Nationala privind reducerea incidentei muncii nedeclarate, Inspectoratul Teritorial de Munca Brasov face publice rezultatele controalelor ce au vizat depistarea si sancționarea muncii nedeclarate, controale efectuate de inspectorii de munca braşoveni în luna iunie.

Astfel, cu ocazia desfășurării celor 183 controale, au fost depistate 42 persoane care desfasurau muncă nedeclarată pentru care  un număr de 19 angajatori au fost sanctionați  cu  amenzi  în valoare de 380.000 lei. În ceea ce priveşte respectarea prevederilor, HG.905/2017 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 164 de controale, în urma cărora nu au fost sancţionat niciun angajator.

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă  în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 41.000 lei. Tot în luna iunie, în domeniul securității și sănătății în muncă,  inspectorii au efectuat un număr de 88 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr 46 de angajatori cu amenzi în valoare de 93.500 lei si 58 de avertismente.

Articolul precedentTârg de produse locale tradiționale
Articolul următorA fost asfaltată porțiunea din DN 1 situată între Predeal și Timișul de Jos