Culegătorii de ciuperci se tem de atacul urşilor în sezonul ghebelor atunci când merg la pădure, în timp ce autorităţile şi specialiştii atrag atenţia cu privire la riscul la care se expun consumatorii atunci când cumpără din surse nesigure ciuperci sau când le găsesc în flora spontană, existând specii deosebit de toxice asemănătoare cu cele comestibile.

În Piaţa Centrală din municipiul Buzău sunt comercializate ghebe şi alte tipuri de ciuperci la preţuri între 15 şi 20 de lei kilogramul. Ploile din ultima perioadă au determinat apariţia ciupercilor în flora spontană, însă culesul lor a devenit periculos din pricina urşilor.

„Campania de toamnă a început, a plouat, ciupercile au ieşit. Ghebele sunt bune puse la conservă, pentru zacuscă, la borcan ca atare cu oţet şi usturoi. Sunt comestibile, culese din pădurile de la Ciuta dar este cam periculos acum, fetele nu se mai duc de frica ursului. Nu se mai apropie de pădure că este ursul, doar dacă se duc mai mulţi. Este riscant…”, a declarat, pentru AGERPRES, unul dintre comercianţii din Piaţa Centrală.

Articolul complet, AICI

Articolul precedentRESTRICȚII DE CIRCULAȚIE PE DRUMUL CĂTRE POIANA BRAȘOV, ÎN ACEST WEEKEND
Articolul următorACCIDENT CU DOUĂ VICTIME PE DN 1, LA BĂICOI; UNUL DINTRE ŞOFERI A FUGIT DE LA FAŢA LOCULUI