Un grup format din peste 80 membri ai organizației județene PSD Brașov au transmis o scrisoare deschisă conducerii centrale a partidului. Aceștia cer demisia lui Marius Dunca, preşedintele filialei.

SCRISOARE DESCHISĂ

„Suntem un grup numeros de membri ai Organizației PSD Brașov, atât din municipiu, cât și din județ. Vă înaintăm această scrisoare deschisă, deoarece considerăm că este un moment de răscruce, în care se va decide, într-un fel sau altul, viitorul acestui partid. Probabil ne veți întreba de ce am ales această cale de a ne exprima punctul de vedere.

Vă transmitem faptul că nu există variante de comunicare prin care să fim luați în seamă, sau, dacă avem un punct de vedere diferit față de cel al domnului Marius Alexandru Dunca, încă Președinte al Organizației Județene PSD Brașov, să ni-l putem exprima. Nu vom face publice numele noastre, nu din frică sau neasumare, ci pentru faptul că, așa cum s-a dovedit în ultima perioadă, oricine are un punct de vedere diferit de cel al domnului Dunca, este exclus din partid sau marginalizat, iar noi suntem oameni care vrem să continuam munca si să ne urmăm crezul politic pe care îl avem de atâția si atâția ani.

Organizația PSD Brașov a avut extrem de mult de suferit în ultima perioadă, de când conducerea acesteia a fost preluată de către domnul Marius Dunca. Credem că este un moment al bilanțului și credem că este mai mult decât important să lăsăm deoparte afinitățile personale sau interesele de orice natură și să promovam în funcțiile de conducere ale organizațiilor din teritoriu persoane capabile să le gestioneze, persoane care sa aibă competența si inteligența necesară.

Nu putem înțelege de ce nimeni nu face un bilanț și nu vede că acest partid, de când a fost preluat de către domnul Marius Dunca, nu a mers decât din rău în mai rău: a pierdut alegerile parlamentare, a pierdut aproximativ jumătate din membri si din organizații, scorul a ajuns la un minimum istoric. Din câte vedem zilele acestea la televizor și în spațiul public, se dorește o continuare în aceeași direcție. Ce sa înțelegem noi, simplii membrii – Că în mod intenționat se încearcă aducerea la un prag minimal? Credem ca este total incorect sa nu analizam punctual si cu cifrele pe masa.

Se vorbește despre SCHIMBARE și despre o NOUĂ VIZIUNE

Susținem, așa cum o facem de ani, doctrina social – democrată și acest partid al românilor care își iubesc țara. Dar, trebuie să luați în calcul că, atunci când nu ne mai regăsim în liderii locali, în candidați – iar aici ne referim strict la județul Brașov – se ajunge la dezinteres, la lipsa de mobilizare și prin urmare la rezultate extrem de proaste.

S-au pierdut, exclusiv din cauza domnului Marius Dunca, doi parlamentari iubiți de organizație și de oameni, care nu doreau contracte și alte funcții, puteau fi ținuți doar cu respect. Aceștia, împreună cu alți membri PSD excluși de Dunca, au creat o organizație care, în mai puțin de jumătate de an, a ajuns sa obțină la alegerile europarlamentare un rezultat apropiat de cel al Partidului Social Democrat, partid cu tradiție și cu o organizație numeroasă. Este clar că lucrurile nu merg în direcția bună, sunt zeci, chiar sute de membri care au încercat sa îi atragă atenția domnului Marius Dunca asupra incorectitudinii sale, iar aceștia au fost excluși sau marginalizați.

Competentele profesionale ale domnului Marius Dunca sunt unele inferioare, care duc la un nivel extrem de scăzut al discuției, însă aroganța atinge cote nepermise, iar modul ostentativ în care își expune viața personală, opulența, nu face decât sa îndepărteze tinerii, dar și oamenii de bună – credință.

„Nu este o problemă, cu bani se rezolva orice la București”

La ce putem noi să ne gândim când acest președinte al nostru vine și spune că: „Nu este o problema, cu bani se rezolva orice la București”. Auzim că se discută, din nou, despre anumite schimbări. Credem cu tărie că sunt imperios necesare aceste schimbări și vă rugăm sa le faceți! Dar, să le faceți cu persoane competente în care să ne regăsim.

Dacă luăm în calcul cele două nume vehiculate în spațiul public, considerăm că ambele reprezintă greșeli majore. Actualul prefect, domnul Marian Rasaliu, care este un fost senator PDL si un apropiat al domnului primar George Scripcaru, nu înțelegem de ce nu îi oferiți direct domnului Scripcaru partidul… A doua variantă de schimbare, vehiculată în rândul membrilor partidului, respectiv domnul Răzvan Popa, fostul viceprimar, este gestionat, din toate punctele de vedere, de domnul Dunca (inclusiv financiar) și și-a arătat potențialul în anul 2016, atunci când a obținut un scor rușinos la alegerile locale și a dus într-o situație foarte delicată organizația municipală PSD Brașov.

Nu înțelegem cum nimeni din conducerea națională nu vede faptul că, în Brașov nu există nici cea mai mica opoziție. Consilierii locali sunt tot timpul de acord cu ceea ce susține PNL si primarul George Scripcaru. Este o înțelegere evidenta si o vânzare a organizației, de către domnul Marius Dunca, către toți cei care ii pot oferi facilitați și foloase, de orice natură.

Nu ştim cum să ne facem auzite strigătele

Sperăm ca această modalitate de adresare să nu supere, dar noi nu avem posibilitatea de ajunge în niciun fel la dumneavoastră, cei care conduceți partidul, nu știm cum să ne facem auzite strigătele și credem că doar o scrisoare deschisă ar putea atrage atenția asupra situației extrem de grave de la Brașov pe care vrem să o îndreptăm, dacă și dumneavoastră ne ajutați cu lideri locali în care sa ne regăsim.

Oricând a fost nevoie, organizația PSD Brașov și-a arătat puterea, atunci când liderii locali au știut să o ceară într-un mod normal si au știut să explice și sa fie alături de fiecare membru. Ați văzut că, de ceva timp, nu se mai organizează, de către domnul președinte Marius Dunca, nicio conferință de presă la PSD Brașov, pentru că acesta nu are ce sa ne transmită.

Ați văzut că veșnic apar, în presa locală și națională, numeroase articole si informații defăimătoare la adresa organizației, pornite, de cele mai multe ori, de la acest președinte, Marius Dunca. Ați văzut în câte conflicte a intrat cu membri actuali sau foști ai partidului, lucru care sigur nu ne-a făcut și nu ne face bine.

Ați văzut că au fost promovați, în diferite funcții, de către Marius Dunca, oameni total nepotriviți – si chiar numeroși membri (actuali sau foști) ai PNL. Ce să înțelegem noi, membrii de rând, care mai credem în social – democrație? Ce rost mai are să muncim, zi de zi, pentru o persoană care ne vinde? Aceasta este percepția noastră și va rugăm respectuos să aruncați o privire atentă asupra acestei organizații care, la un moment dat, ajunsese la performante importante, încât ne-au lipsit câteva voturi de a avea primar în Brașov.

Putem avea realizări mărețe, dar doar într-o organizație condusă într-o manieră corectă și doar cu sprijinul dumneavoastră, cărora vă solicităm să ne oferiți un lider în care sa ne regăsim, o persoană care să aibă timp să ne asculte, o persoană care sa își aloce timp mai degrabă unei întâlniri cu membrii partidului, decât statului în birou și fumatului unui trabuc, în mod ostentativ față de noi, cei care nu avem o astfel de situație
financiară, dar care avem bun – simț, crez și principii.

Această scrisoare rămâne un strigăt de ajutor

La nivelul organizației, există percepția conform căreia, chiar în mod intenționat, domnul Marius Dunca nu a vrut sa depună niciun efort în aceasta campanie pentru alegerea președintelui României, iar această problemă ne dezbină și creează foarte multe discuții. Este evident că, în comparație cu alte campanii electorale, inclusiv în perioada de precampanie, nu am văzut bannere, flyere și acțiuni realizate. Chiar și pe panourile de afișaj, destinate prezentării candidaților, în cele mai multe cazuri nu am regăsit poza doamnei Viorica Dancilă, ci doar poza contracandidatului. Avem certitudinea că acest sabotaj s-a produs din cauza antipatiilor pe care Marius Dunca le are față de președintele partidului și candidatul nostru la alegerile prezidențiale.

Această scrisoare rămâne un strigăt de ajutor și o solicitare de a ni se întinde o mână către sutele de mâini pe care noi le-am întins și care de ani și ani sunt devotate acestei organizații. Credem in tot ceea ce înseamnă doctrina de stânga, nu am fost niciodată membri ai altor partide si am dori sa rămânem în continuare in PSD Brașov, dacă lucrurile se pot îndrepta.

Soluțiile sunt doar în mâinile dumneavoastră, pentru că noi, la nivel local, de fiecare data când am încercat sa spunem ceva am fost marginalizați, excluși, pedepsiți, jigniți. În speranța ca veți înțelege în sens pozitiv această scrisoare, noi vă asigurăm de toată deschiderea, sprijinul si bunele intenții pe care le avem. Nu dorim să producem o percepție greșită în spațiul public și o spunem cu tărie că, în PSD există oameni de calitate, bine pregătiți si care, din păcate, astăzi nu se mai regăsesc în primele rânduri, fapt care demotivează extrem de mult.

Vă mulțumim și vă asigurăm de tot respectul nostru, precum și de crezul în valorile social – democrate.

Membri ai organizației municipale PSD Brașov,Membri ai organizației județene PSD Brașov”.

Articolul precedentȘoferii, loviți din plin de Guvernul Orban! Punctul de amendă crește până la 223 lei, începând cu 1 ianuarie 2020
Articolul următorMaşină în flăcări, la Săcele