Ziua porților deschise, la instituții de cultură din Brașov

Două instituții de cultură din municipiul Brașov vor permite, astăzi, timp de câteva ore, accesul gratuit. În intervalul în care este programată „ziua porților deschise”, aici vor fi programate evenimente speciale, iar vizitatorii pot interacționa direct cu cei care lucrează la instituțiile de cultură. 

Astfel, astăzi, de Ziua Culturii Naționale vor putea fi vizitate, gratuit, Opera Brașov și Teatrul Arlechino. 

Aflat la cea de-a X-a ediţie și devenit deja o tradiţie în cadrul Teatrului Arlechino Braşov, având în vedere faptul că în data de 15 ianuarie este sărbătorită, în toată ţara, Ziua Culturii Naţionale, evenimentul își propune apropierea de teatru a publicului brașovean de toate vârstele și pătrunderea acestuia în spatele culiselor. Se vor desfășura, în intervalul 9.00 – 16.00, acțiuni specifice, prezentări, spectacole, interacțiune directă cu publicul. Vizitatorii vor fi conduși, de către actori, într-un tur inedit în incinta teatrului, putând descoperi atelierul de tâmplărie și croitorie, magazia de decoruri, sala de repetiții, cabina actorilor etc. De asemenea, copiii vor putea interacționa cu actorii și păpuşile din spectacolul „Cine a furat fulgii de nea?!”, regia Georgeta Lozincă.

Și Opera Brașov marchează, în premieră și într-un mod inedit, Ziua Națională a Culturii – dată ce reprezintă ziua de naștere a marelui poet român Mihai Eminescu (1850 – 1889). Cu acest prilej, instituția noastră își va deschide porțile către toți cei doritori să ne cunoască mai îndeaproape activitatea, atât pe cea artistică, cât și pe cea din spatele scenei. Astfel, miercuri, 15 ianuarie 2020, în intervalul orar 11 – 13, publicul va putea asista la una din repetițiile programate pentru spectacolul cu opereta „Văduva veselă” de Fr. Lehar și va putea vizita clădirea Operei Brașov. Intrarea este liberă. De asemenea, Opera Brașov dedică Zilei Naționale a Culturii și Recitalul de la ora 5, ce are loc tot miercuri, 15 ianuarie 2020, începând cu ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov.

 

Articolul precedentFOTO+VIDEO Înghețați și epuizați, scafandrii ISU Brașov caută, de două zile, un copil
Articolul următorAccident cu victimă, pe DN1