Peste 2.000 de asistenți medicali părăsesc România în fiecare an, pentru a lucra în străinătate. Una dintre cele mai căutate țări spre care se orientează aceștia este Germania. Pentru că nevoia de personal medical în statul german este în creștere, cele mai mari lanțuri de spitale fac angajări directe de la noi din țară. 

Schon Klinik, Asklepios, Klinikum Itzehoe, Median Kliniken sunt doar câteva dintre ele, iar în acest moment se orientează și către brașoveni. Reprezentantul lor legal în România, Mediko Hire, îi ajută în tot procesul de angajare. În 30 mai, asistenții medicali din Brașov au ocazia să stea de vorbă despre toate oportunitățile din domeniul sanitar german, in incinta Hotelului Kronwell. Detalii și înscrieri, AICI.

Fie că sunt proaspăt absolvenți ai școlilor postliceale sau ai unei universități cu profilul Asistență Medicală Generală, șansele de angajare sunt egale cu cele ale personalului deja experimentat. Una dintre condițiile obligatorii este limba germană, care este pusă la dispoziție de reprezentantul legal al spitalelor, Mediko Hire. Certificarea nivelului de limbă, procesul de recunoaștere profesională și suportul privind integrarea in Germania, toate sunt asigurate în prealabil pentru cei interesați.

Anual, peste 5.000 de absolvenţi de şcoli sanitare primesc drept de liberă practică, iar peste 2.000 solicită certificate de conformitate pentru a putea lucra în unități medicale de renume din Uniunea Europeană.

Articolul precedentZiua Bunului Vecin, astăzi, la Săcele
Articolul următorMeteorologii anunță: va ploua toată ziua!