Un studiu realizat de o echipă internațională de oameni de știință, publicat în revista The Lancet Microbe, arată că un agent patogen ucigaș a devenit cu rapiditate rezistent la antibiotice. 

Febra tifoidă provocată de bacteria Salmonella Typhi este o boală care afectează peste 11 milioane de oameni anual de pe tot globul și reprezintă un pericol pentru întreaga lume.

Bacteria a dezvoltat de-a lungul deceniilor o rezistență extinsă la medicamente și înlocuiește rapid tulpinile care nu sunt durabile, potrivit ziare.com.

Febra tifoidă, care există de milenii, reprezintă un pericol pentru lumea noastră modernă, chiar dacă ea este rară în țările dezvoltate. Chiar dacă cele mai multe cazuri de febră tifoidă provin din Asia de Sud, cercetătorii au identificat aproape 200 de cazuri răspândite pe plan internațional, din 1990 și până astăzi.

Cele mai multe tulpini au fost exportate din Asia de Sud-Est, precum și din Africa de Est și Sud, dar s-au descoperit și în Marea Britanie, Statele Unite și Canada.

În prezent, singura modalitate de a trata febra tifoidă, cauzată de bacteria Salmonella Pyphi, o reprezintă antibioticele. Cu toate astea, în ultimele trei decenii, rezistența bacteriei la antibiotice a crescut și s-a răspândit în toată lumea.

Articolul precedentHoroscop 30 iunie. Răsturnări spectaculoase de destin. Zodia care cunoaște adevăruri dureroase
Articolul următorKlaus Iohannis la Summitul NATO: ”Prin deciziile luate, securitatea României și a fiecărui român este mai bine asigurată”