VIDEO+FOTO Pompierii voluntari din Cobor, primii care au intervenit la Ticuș! Salvatorii au nevoie de ajutorul nostru!

Primul echipaj care a intervenit, solicitat prin 112, la incidentul din Ticușul Nou, acolo unde un bărbat a murit după ce un zid a căzut peste el, a fost echipajul SISUR COBOR. Acesta este serviciul voluntar de intervenții pentru situații de urgență înființat de un francez stabilit în sat de mai multă vreme.

Din donatii, francezul a reusit sa amenajeze post de pompieri cu masina de interventie pentru stingerea incendiilor si sa achizitioneze masina de interventie in caz de urgenta medicala. Francezul a facut si cursuri de paramedic. Azi a reust sa ajunga la fata locului in 17 minute si el a fost cel care a facut manevrele de resuscitare (fara rezultat, din pacate). Echipajul venit de la oras a ajuns dupa o jumatate de ora, pentru că distanța e mare și drumul greu. De mentionat si ca materialele folosite la interventia de resuscitare, în valoare de aproximativ 150 de euro, sunt din donatii.

FOTO ȘI VIDEO: SISUR COBOR

Întâmplarea de astăzi, povestită chiar de salvatorul principal, mai jos:

Astazi, pompierii din Cobor au intervenit la un accident implicând o persoană de sex masculin de aproape 80 de ani, peste care a cazut zidul unei case.

Am fost anuntat de centrul operational ISU Brasov la ora 15.07 si am ajuns la ora 15.23 la locul interventiei in satul Ticusu Nou.

Persoana era deja in stop cardio respirator la sosirea noastra.

NU a raspuns la manevrele de rescuscitare acordate timp de o ora jumatate, in consecinta dupa sosire medicului din SMURD Brasov, persoana a fost declarată decedată.

De la momentul la care am aplicat electrozile de defibrilare si la fiecare analiza facuta de defribrilatorul nostru, victima nu a prezentat nici o activitatea cardiaca.

Am aplicat protocolul, am efectuat masaj cardiac imediat la sosire locului si i-am insuflat in permanenta oxigen.

Chiar daca interventia noastra nu a permis salvarea acestui om, din punctul meu de vedere am dovedit eficienta noastra intr-o zona unde serviciile de urgenta profesionista ajung greu. Ambulanta SMURD din Fagaras a ajuns la vreo 30 de minute dupa noi.

Asta este realitatea in multe locuri de la țară, din România.

Tocmai noi ne-am antrenat vineri seara cu material din dotare cu toata echipa si astazi ne am facut datoria in mod corespunzator.

Ramâne acum sa ne asiguram finantarea. O astfel de interventie ne costa in material in jur de 150 de euro (electrozi de defibrilare, oxigen, consumabile) si la ora actuala totul este platit de asociatia noastra de pompieri.

Avem nevoie de sprijin financiar, daca considerati ca facem o treaba buna va rog sa ne ajutati.

Datele noastre bancare sunt urmatoarele:
Asociatia de pompieri SISUR
Iban RO59BTRLRONCR0421832001

 

Articolul precedentFOTO+VIDEO Teribil accident în judeţul Braşov! O fetiță de 8 ani și o bătrână au murit nevinovate, lovite de mașină!
Articolul următorZiua Internațională a Persoanelor Vârstnice va fi sărbătorită și la Brașov