VIDEO Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere

Organizația Polițiilor Rutiere din Europa – TISPOL continuă Proiectul EDWARD, destinat informării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere.

Poliția Română susține Proiectul EDWARD – The European Day Without A Road Death, anul acesta fiind aleasă ziua de 26 septembrie ca Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere. Activitățile polițiștilor rutieri se desfășoară la nivel național, în cadrul Campaniei naționale de educație rutieră ,,Alege viața!”, scopul lor fiind conştientizarea, de către participanţii la trafic, a pericolelor la care se expun atunci când încalcă regulile de circulaţie.

Scopul Proiectului EDWARD îl reprezintă adoptarea, de către toate categoriile de participanți la traficul rutier, a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

In acest context, in baza unui plan propriu de actiune, in cursul acestei zile, politistii rutieri din cadrul inspectoratului, impreuna cu reprezentatii RAR Brasov, vor desfasura o actiune ce are drept scop prevenirea si combaterea cauzelor generatoare de eveniemente rutiere, precum si a celorlalte abateri de la normele rutiere, in scopul asigurarii unui climat optim de siguranta rutiera. In cadrul activitatii vor fi utilizate toate aparatrle radar din dotarea institutiei.

Articolul precedentTârg de joburi, la ITC
Articolul următorTraseu deviat, mâine dimineață, pe liniile 50, 51 și 52