Fiecare avem în viață momente de bucurie sau de cumpănă. Sunt momente când destinul ne conduce pe o cale mai dificilă și totul poate depinde de ceea ce îți dorești. Ciprian Daniel Lupu se deplasează cu ajutorul unui scaun rulant din anul 2002. Drumul urmat de acesta poate reprezenta o pildă demnă de urmat de fiecare dintre noi.

Brașoveanul participă și la maratoane pentru persoanele cu dizabilități și se implică în activități sociale, iar prin muncă, pasiune, efort și seriozitate a reușit să depășească barierele care-l țineau departe de societate. Ciprian Daniel Lupu este Manager Zona centru la Fundația Motivation România (sprijină persoanele cu dizabilități locomotorii pentru a se reintegra în comunitate). După un an și jumătate de concursuri desfășurate la etapele de viteză în coastă, super și promo rally sau la concursurile de viteză sau îndemânare pe circuit, Ciprian își urmează visul: să participe la un raliu.

Ciprian Daniel Lupu, singurul pilot profesionist în scaun rulant din țară, şi-a făcut debutul la Raliul Sibiului, alături de Radu Gurămultă (navigator). Participarea lui Ciprian Daniel Lupu în motorsport a început în parcul de service, pe marginea probelor de viteză în coastă, de raliuri sau de drift. A gustat la intensitate maximă senzațiile aparte dintr-un bolid în dreapta lui Manu Mihalache, a fost șlefuit și format pe meterezele Napoca Rally Academy de Bogdan Marișca, Simone Tempestini, Carmen Poenaru și Vlad Cosma, îndrumat de Dan Spuderka și susținut de profesorul Florin Hangu. La primul său sezon Ciprian Daniel Lupu, singurul pilot licențiat FRAS în scaun rulant din țară, a reușit să obțină locul III pe podium la Grupa A Clasa A1. A debutat în calitate de pilot licențiat în anul 2018 la Trofeul Teliu, etapă din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă.

„Înaintea debutului de la Sibiu am reușit să parcurg câteva etape importante în pregătirea mea. Cu aprobarea Federației Române de Automobilism Sportiv și a organizatorilor am participat la recunoașterile efectuate de echipajul Simone Tempestini – Sergiu Itu (campioni naționali ai României) la Raliul Argeșului și la cel al Harghitei. Astfel am reușit să văd, să înțeleg dar și să învăț cum se face recunoașterea probelor, care sunt notările care se fac pe traseu referitoare la segmentele de viteză, la porțiunile mai dificile, la abordarea traselor, la cum vor trebui să mențină ritmul în cursă. Ulterior am încercat să merg cât mai des la sală pentru a-mi păstra forma fizică. Voi participa la Raliul Sibiului împreună cu Radu Gurămultă, un jurnalist cu suflet mare dar și cu o experiență competițională bună. Spre deosebire de etapele de viteză în coastă unde lucrurile se desfășoară în alt ritm, la raliu știu că efortul va fi mai mare, distanța pe care se desfășoară concursul mă va solicita foarte mult. Însă sunt foarte hotărât să termin acest raliu, acesta fiind de fapt obiectivul meu. Dacă voi reuși nu este exclus să continui. La Trofeul Sinaia împreuna cu Radu am reușit să facem antrenamente, să ne sudăm echipajul, să vedem cum pot conduce după dictare. Tuturor celor care mă susțin le mulțumesc din suflet! Pentru moment sunt învăluit de un sentiment de emoție și știu că va fi o experință foarte plăcută”, a declarat Ciprian Daniel Lupu.

Sursa: Dan Străuţi

Articolul precedentBărbat din Făgăraș bătut de fostul viceprimar al municipiului
Articolul următorHANDBAL: Corona Brașov a câștigat primele meciuri din noul sezon