VIDEO Transformare inedită pentru complexul Agrement de sub Tâmpa

Consiliul Județean Brașov, prin vicepreședintele Adrian Gabor, și Biblioteca Județeană ,,George Barițiu”, prin directorul dr. Daniel Nazare, anunță că în urma încheierii unui contract de administrare, Complexul ,,Agrement” Tâmpa a intrat în folosința Bibliotecii Județene Brașov. În data de 3 august 2018, a fost încheiat contractul de administrare a clădirii, în urma Hotărârii CJ nr. 194/28.06.2018.

Încredințarea imobilului Complex ,,Agrement” Tâmpa s-a facut în vederea amenajării unei biblioteci la cele mai înalte standarde ale domeniului, care va îngloba cărțile, tehnologia și facilitățile sportive. Durata acestui contract este de 10 ani.

Predarea-primirea imobilului s-au realizat printr-un proces-verbal încheiat în 1 iunie 2019, între o comisie din partea Consiliului Județean Brașov și o comisie din partea Bibliotecii Județene ,,George Barițiu”. Anexa acestui proces-verbal conține date cu privire la starea tehnică actuală a imobilului, precum și fotografii ale interiorului și exteriorului acestuia.

În conformitate cu extrasul de carte funciară, imobilul-construcții este alcătuit din Corp A, compus din corp administrativ, regim de înălțime P+2E, Corp B compus din bazin de înot și anexe, regim de înălțime P+1E, corp C compus din sală de gimnastică, sală de jocuri – regim de înălțime P+1E, bowling și patinoar, plus teren de sport aferent.

Deși imobilul s-a aflat în stare de conservare, intemperiile și-au pus amprenta, nu tocmai fericită, asupra clădirilor, atât la interior, cât și la exterior. Infiltrațiile de apă care au pătruns din exterior și de pe versantul Tâmpa au produs stricăciuni vădite: acumulări de apă, infestarea interiorul cu microorganisme, precum mucegaiuri și fungi.

În momentul de față, clădirile nu oferă microclimatul necesar conservării documentelor de bibliotecă și, având în vedere caracterul public al serviciilor oferite de către Biblioteca Județeană ,,George Barițiu”, nu se poate asigura un climat sănătos nici utilizatorilor, fie ei adulți sau copii.

În aceste circumstanțe, Biblioteca Județeană ,,George Barițiu” Brașov, după primirea bugetului pe acest an, a început demersurile pentru readucerea clădirilor în stare funcțională. În momentul de față, se analizează ofertele primite în urma anunțului publicat în SICAP, în vederea întocmirii expertizei tehnice și documentației D.A.L.I. pentru reabilitarea clădirii Complex ,,Agrement” Tâmpa Brașov și teren sport aferent, în curând urmând a se anunța un câștigător.

Video: Consiliul Județean Brașov

Articolul precedentGard prăbușit pe un șantier ilegal din Brașov (FOTO)
Articolul următorVIDEO+FOTO Urs lovit de mașină, pe DN1, la ieșirea din Brașov