Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.   

În fapt, la data de 13 decembrie 2020, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brașov, împreună cu polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Brașov, au depistat în trafic un bărbat, care conducea un autovehicul pe DN11, în timp ce transporta  cantitatea de peste 2 tone de articole pirotehnice.

Procedându-se la verificarea deținerii documentelor legale de proveniență a cantității de articole pirotehnice, bărbatul a prezentat polițiștilor două avize de însoțire a mărfii, aspectele cuprinse de către acestea nejustificând deținerea materialelor în cauză.

În continuarea cercetărilor, polițiștii au procedat la confiscarea unui număr de 322.764 bucăți petarde, 6204 bucăți din categoria F1, 449 baterii și 864 rachete din categoria F2, 36 baterii din categoria F3 și 6 baterii din categoria F4, pentru care bărbatul nu deținea documente legale de proveniență.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

          Orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate de către persoane neautorizate sunt interzise, cu excepția celor din categoria F1 și P1, ce pot fi deținute și folosite de către persoanele peste 16 ani, respectiv peste 18 ani, cu condiția ca acestea să fie etichetate în limba română și achiziționate în conformitate cu prevederile legale.

Articolul precedentCOVID-19. Rata de infectare din județul și municipiul Brașov, în creștere
Articolul următorBilanț coronavirus 14 decembrie: 3.252 de cazuri noi și 109 decese