Încă de marți seara a început să ningă în nordul județelor Harghita și Mureș, iar de miercuri dimineața precipitațiile s-au transformat în lapoviță și ninsoare chiar și în județul Brașov. În ce a constat intervenția drumarilor din ultimele 12 ore ne spune Robert Elekeș, purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov.

S-a acționat cu aproximativ 160 de utilaje de deszăpezire pe toate drumurile naționale și autostrăzile aflate în administrarea noastră. S-au folosit în jur de 1.500 de tone de materiale antiderapante. O cantitate destul de însemnată ținând cont că într-o zi de iarnă plină, în plin sezon, folosim cel mult 2200 de tone de sare. Deci putem să considerăm că aceasta a fost prima zi de iarnă adevărată și pentru noi.

Drumarii au și recomandări pentru șoferi. Din nou, Robert Elekeș.

Cu toate că noi depunem toate eforturile, este nevoie și de responsabilitatea șoferilor. Trebuie să conducă preventiv, să adapteze viteza la condițiile de drum, să nu bruscheze comenzile mașinii. Cu toate că întâlnesc drumuri negre, umede, acestea sunt, în continuare, periculoase, pentru că activitățile de deszăpezire atenuează efectele iernii nu le elimină cu totul.

14 județe din nordul, estul și sudul țării sunt sub avertizare meteo cod galben de ninsori, vânt și ploi.

Articolul precedentProiect IT european derulat de UTCN în parteneriat cu o firmă din Braşov
Articolul următorPiața Sfatului din Brașov ar putea fi reamenajată!