Incidente care se puteau transforma într-o tragedie au avut loc, ieri, în localitatea brașoveană Teliu. Prinși de forțele de ordine după ce au furat fier vechi, romii au început să atace jandarmii și polițiștii. Din fericire, nimeni nu a fost grav rănit, dar mașina Jandarmeriei a fost avariată.

Claudiu Loghin, reporter Digi24, a postat un clip care surprinde atacul țiganilor. El a povestit și cum s-a întâmplat totul, AICI.

13 aprilie, spre seară. Furt de țevi, la o fabrică din Teliu, județul Brașov.Pleacă „la caz“ un polițist și un jandarm. Lângă fabrică, urme de pneuri. Cei doi le urmăresc și ajung la casa unui localnic. Unde, by the way, gasesc și țevile furate.Un om de 33 de ani pune mâna pe topor și amenință. Un altul, de 17 ani, aruncă cu o cărămidă și îl lovește pe jandarm cu bâta.E chemată în sprijin echipa de intervenție a Grupării Mobile de Jandarmi. Sunt și ei atacați, cu pietre. Mașina Jandarmeriei e avariată. Ajung și „mascații“ Poliției. Jandarmul rănit e în afara unui pericol vital. Bărbatul de 33 de ani, cel cu toporul, e „legat“. Pe minor, încă îl caută. Trebuie duși amândoi la judecător. Un procuror cere arestarea lor.Context: forțele de ordine publică au fost suplimentate săptămâna trecută, inclusiv la Teliu, după semnale că mai mulți localnici nu respectă izolarea impusă de autorități.

Publicată de Claudiu Loghin, reporter pe Marţi, 14 aprilie 2020

Articolul precedentVIDEO Acțiuni ale polițiștilor, astăzi, la Săcele, Budila, Teliu și Tărlungeni
Articolul următorValentina Burdescu, președintele ONRC, anunță două proiecte majore cu impact în zona IT