VIDEO Liniștea care intră în istoria Brașovului! Junii se adaptează restricțiilor! Ce mesaje au transmis?

Astăzi, în centrul Brașovului trebuia să avem parte de multă veselie, voie bună, tradiții, adică de cel mai așteptat moment cultural al comunității noastre: Parada Junilor Brașoveni.

Însă, din păcate, pandemia de coronavirus a câștigat o bătălie, dar, sperăm, nu și lupta, astfel că restricțiile impuse au dus la anularea evenimentului cultural la care luau parte, în fiecare an, mii de brașoveni și turiști sosiți din toată lumea. Parada Junilor datează din anul 1728, iar de atunci a mai fost anulată doar de două ori. În 1821, când populația Brașovului se dublase din cauza Revoluției lui Tudor Vladimirescu, dar și după Al Doilea Război Mondial, în anul 1949, din cauza decretelor emise de Ana Pauker. Din 1965, Parada Junilor a avut loc în fiecare an, fără întrerupere. În semn de apreciere față de acest eveniment, brașovenii sunt îndemnați să posteze, pe internet, cât mai multe imagini cu paradele din anii trecuți, astfel încât să fie dusă mai departe, chiar și virtual, această tradiție veche de secole.

„Cu siguranță cea mai tristă zi din viața mea este astăzi, dupa 17 ani in care i-am salutat pe brașoveni cu „Hristos a înviat” in Duminica Tomei, astăzi nu putem decât să ne amintim de cea mai frumoasă tradiție din orașul nostru. Cu credință și speranță in suflet ne vom revedea cu toții sănătoși la anul”, a declarat Constantin Chicuș, președintele Uniunii Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi.

Junii au filmat chiar și câteva mesaje adresate brașovenilor:

Articolul precedentVIDEO Fotbalul brașovean, din teren, pe consolă! Competiții oficiale, online și la TV!
Articolul următor401 cazuri de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore!