Cele două firme de deszăpezire, Comprest şi Eurostrada, au acţionat de aseară, începând cu ora 20.30, cu toate utilajele de deszăpezire programate, astfel că, în această dimineață, arterele principale erau curățate și se circula în condiții bune pe acestea.

Având în vedere că ninsoarea nu s-a oprit, nu s-a putut intra și pe străzile secundare, obiectivul fiind de a asigura o circulație optimă pe arterele intens circulate.

Până în această dimineață s-a acționat pe bulevarde, străzile principale, cele pe care circulă mijloacele de transport în comun, zonele mai înalte – de ex. CD Gherea, cartierul Șchei, podurile și pasajele, drumul spre Poiana Braşov și Poiana Braşov.

Comprest a asigurat această activitate cu 30 de utilaje (mașini de mare capacitate, unimog-uri, tractorașe prevăzute cu lamă și răspânditor de material antiderapant, iar pe Calea Făgărașului s-a acționat cu un autogreder). Având în vedere ninsoarea abundentă, s-a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi s-a împrăştiat şi material antiderapant.

Până la această oră s-au utilizat aproximativ 300 de tone de material antiderapant în Brașov și alte 30 de tone în Poiana Brașov, stocul operatorului fiind în acest moment de aproximativ 75 de tone. Și în cursul zilei de astăzi se va face reaprovizionarea stocului, fiind programate să ajungă camioane cu 250 de tone de material antiderapant. Telefon dispecerat: 0268-416495.

Eurostrada a acționat cu 15 utilaje, pe tot parcursul nopții. Firma a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi a împrăştiat material antiderapant. Eurostrada a utilizat aproape 150 de tone de material antiderapant şi mai are un stoc de peste 200 de tone. Telefon dispecerat: 0268-311310.

Cetăţenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratele celor două firme, în funcţie de zona de intervenţie. În cazul în care solicitările lor nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru Serviciului Urmărire Contracte Salubrizare şi Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov – tel 0268 416550, tasta 9,  int. 127, 253, 254, email:[email protected]

Zonarea pentru deszăpezire este următoarea:

Eurostrada: cartierele Tractorul, Bartolomeu, Stupini, zona str. Harmănului – B-dul Gării – 13 Decembrie;

Comprest: restul orașului, inclusiv Poiana Brașov;

– Deszăpezirea tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei este asigurată de CNAIR.

Articolul precedentAutoritățile avertizează! Risc de avalanșe în Masivul Postăvarul
Articolul următorVIDEO+FOTO Vilă distrusă de flăcări, în județul Brașov. Intervenție dificilă a pompierilor