Astăzi, în intervalul orar 10.00-16.00, în cadrul unor acțiuni de amploare organizate și desfășurate de către polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, cu sprijinul structurilor centrale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, pe raza municipiului Săcele, municipiului Codlea și a localităților Teliu, Tărlungeni, Budila și Dumbrăvița, au fost efectuate activități ce au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale în contextul stării de urgență, adoptate prin Ordonanțele Militare în vigoare, pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, precum și pentru combaterea criminalității sub toate formele ei.

În cadrul acțiunii au fost constituite mai multe dispozitive de ordine și siguranță publică, în care au fost angrenați aproximativ 115 polițiști, care au acționat pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare, respectarea legalității în domeniul circulației rutiere, precum și pentru verificarea modului de desfășurare a activităților economice.

Cu această ocazie polițiștii au legitimat aproximativ 400 persoane, au verificat peste 220 autoturisme și au efectuat activități de control la 8 societăți comerciale cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 30.000 lei.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost constatate 3 infracțiuni pentru care s-au constituit dosare de cercetare penală și a fost indisponibilizată cantitatea de aproximativ 20 l alcool sanitar, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de proveniență.

La activități au participat polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, investigarea criminalității economice, ordine publică, rutieră, arme, explozivi și  substanțe periculoase, criminalistică și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, cât și polițiști din cadrul structurilor centrale ale Inspectoratului General al Poliției Române.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, polițiștii brașoveni fiind în permanență la datorie și acționând în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atibuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

Forțele de ordine acționează în permanență pentru aplicarea măsurilor stabilite, în scopul prevenirii și limitării COVID-19, a combaterii criminalității sub toate formele ei, precum și în vederea asigurării unui climat optim de siguranță publică.

Articolul precedentCOVID-19: Situația la zi, în județul Brașov!
Articolul următorFOTO+VIDEO Lucrări de asfaltare, pe DN 10