Vești neplăcute din partea meteorologilor!

Aceștia au emis o atenționare cod galben de intesificări ale vântului și chiar viscol, în zona montană înaltă. În centrul țării, avertizarea va intra în vigoare miercuri, 6 mai, la ora 12.00 și va expira pe 7 mai, la ora 20.00.

În intervalul menționat, în zona montană înaltă, vântul va avea intensificări cu rafale de peste 90…100 km/h, iar cu precădere în Carpații Meridionali, mai ales în noaptea de miercuri spre joi (6/7 mai) și pe parcursul zilei de joi (07 mai), va sufla tare, cu viteze de peste 110…120 km/h. Temporar, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și local va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea semnificativ.

De asemenea, de marți, de la ora 15.00, tot până joi seara este în vigoare și o informare meteo de intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ și precipitații mixte la munte.  În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de peste 45…55 km/h.

La munte rafalele vor depăși 60…70 km/h și se vor semnala precipitații mixte. Local și temporar va ploua moderat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică (averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat căderi de grindină). În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și punctiform 30 l/mp.

Articolul precedentCOVID-19. Situația la zi, în județul Brașov!
Articolul următorAtenționarea polițiștilor! Măsuri preventive pentru a nu deveni victimă!