Din cele 73 de scoli din cursa pentru aceasta a doua editie a Preparation Centre Awards din Romania, English First din Brasov a fost desemnat „cel mai bun centru de pregatire“ la categoria „Metoda de pregatire“. Acest premiu recunoaste calitatea pregatirii candidatilor pentru examenele Cambridge English.

In 2018 Cambridge Assessment Englisha lansat in premiera in Romania Preparation Centre Awards pentru a recompensa cele mai bune centre de pregatire pentru examene. S-au acordat trei premii pentru trei categorii: Abordare pas-cu-pas, Metoda de pregatire si Centru nou.

English First din Brasov

English First pregateste elevi pentru examenele Cambridge English, organizeaza sesiuni de examene Cambridge, foloseste manualele publicate de Cambridge University Press, realmente respira Cambridge prin tot ceea ce face de mai mult de 10 ani, cu rezultate care vorbesc de la sine. Performantele obtinute au avut la baza elevi extrem de motivati, profesori foarte bine instruiti si materiale de pregatire excelente.

Ocupandu-se in special de copii si adolescenti, profesorii de la English First apreciaza titlurile cartilor semnate de Herbert Puchta si echipa sa. Cei mai mici elevi sunt indragostiti de Polly, Mike, Leo si Gina precum si de « super prietenii» din seria Super Minds. Manualele de pregatire bazate pe Cambridge exam corpus (Compact KET) vin de asemenea in ajutorul elevilor mai mari. Elevii centrului vin la cursuri cu entuziasm si isi aduc prietenii si vecinii pentru a se bucura impreuna de experienta invatarii limbii engleze ceea ce face ca English First sa para mai degraba un club pentru copii decat o scoala in sensul traditional.

Inca de la lansarea centrului, atat profesorii cat si parintii au inteles pe deplin ca materialele de calitate imbogatesc atat elevii, cat si profesorii – o carte buna face un elev bun si mai bun iar un profesor instruit, si mai informat. O carte buna totdeauna va ridica standardele iar adoptarea materialelor de pregatire publicate de Cambridge University Press la centrul English First a fost mereu «the first option», prima optiune. Acesta este si motivul pentru care oferta de metode de predare se bazeaza pe seriile Fun for si Storyfun, Primary i-Dictionary, pe Advanced Learner’sDictionary si toate testele de pregatire CUP, care sunt de departe cele mai bune de pe piata.

Atasamentul fata de materialele publicate de Cambridge University Press denota faptul ca centrul English First din Brasov apreciaza echilibrul dintre programa de invatare propusa si metodele de predare care asigura planificarea unor cursuri usor de adaptat la nevoile de invatare ale fiecarui elev, astfel incat acesta sa poata participa la examen cu succes.

Mesajul din partea profesorilor care pregatesc elevii pentru examenele Cambridge :

«De-a lungul anilor am avut la centrul nostru ocazia de a folosi multiple cursuri de pregătire precum și altfel de materiale, produse de multe edituri diferite, însă titlurile Cambridge s-au impus ca și suporturi principale. Deși la început le-am ales pentru pregătirea elevilor pentru examene, în timp am descoperit și apreciat și titlurile care nu țintesc neapărat o certificare internațională. Sunt multe, sunt frumoase și eficiente.» declara colectivul profesorilor care pregatesc elevii pentru calificarile Cambridge English.

Mesajul din partea managementului:

«Când am deschisșcoala de limba engleză, aveam la îndemână titlurile unei singure edituri, apoi a mai apărut una și, în cele din urmă, am avut acces la toate marile edituri internaționale. Nu am impus niciodată profesorilor noștri titluri, serii sau edituri, ci am lăsat libertate fiecăruia să își aleagă ce i se pare adecvat. Elevii noștri sunt foarte competitivi, așa că deciziile noastre s-au îndreptat natural către o editură care să ne ofere baza pentru a obține rezultatele cu care ne mândrim. Ne-am bucurat să descoperim noile titluri de pregătire pentru examene și mai ales că am avut suficiente opțiuni. Copiilor le plac toate cărțile de pregătire pentru Cambridge YLE, fără excepție și ne este greu să alegem ce anume putem lăsa deoparte. Pe de altă parte, cărțile editate de echipele Cambridge University Press sunt adevărate cursuri de metodică aplicată, ceea ce a ajutat implicitși la formarea profesorilor noștri.» declara doamna Carmen Varga, Director al English First din Brasov.

Mesajul din partea unui profesor

«Nu numai că am găsit în cursurile editurii Cambridge materializarea ideilor mele de abordare a predării, dar acestea mi-au depășit cu mult așteptările și imaginația de dascăl. Îți dai seama repede că nu sunt produse de serie. Mi-aș dori ca toți copiii să poată învăța din astfel de cărți. Îmi place abordarea, îmi place varietatea exercițiilor și activităților, îmi plac auxiliarele, jocurile, cântecele, un întreg univers didactic sub un singur titlu.» declara doamna Mihaela Boian profesor de limba engleza la English First din Brasov.

Mesajul din partea unui elev

«Mi-au plăcut foarte mult poveștile și la fel de mult mi-au plăcut exercițiile de după povești, totul mi-a plăcut foarte mult.» declara Smaranda Savulescu, elev al English First din Brasov, detinator al Calificarii Cambridge Assessment English Movers

Preparation Centre Awards, de la A la Z …

►        6 tari participante: Cipru, Franta, Olanda, Polonia, Cehia, Romania

►        3 categorii de premii / 3 castigatoridinfiecare tara:

Metoda de pregatire: o institutie care utilizeazacel mai bine materialeleoficiale de pregatirepentrucalificarile Cambridge English publicate de Cambridge UniversityPress.

Centrunou: o scoala noua care aintrodusrecentpregatireapentruexamenele Cambridge English

Abordareastep-by-step: o institutie care urmeazasistemul de pregatireprogresivsioferaexamene Cambridge English pentrutoatenivelurile de învatare.

Institutiile pot concura in mai multe categorii, dar pot castiga numai in una dintre ele. Pentru cea de-a doua editie, din 2019, Cambridge Assessment English a primit73 de candidaturi din Romania.

►        Juriul international Cambridge English

Castigatorii sunt alesi de un juriu format din 4 membri, experti Cambridge Assessment English: Guy Chapman, director al Departamentului International Institutii Scolare; Cécile Loyer, manager marketing pentru Europa; Victoria Watkins, manager comercial pentru Europa siSebastian Hockliffe, manager de vanzari pentru Cambridge UniversityPress.

►        Premiul: Excursie la Cambridge pe29 si 30 martie 2019 cuprogramul::

Instruire special conceputa pentru laureati: « Dinculiseleexamenelor Cambridge English » pentru descoperirea etapelor de elaborare a unui examen.

Cina de gala la care au participat Cambridge Assessment English si Cambridge UniversityPress

Vizitarea unor colegii din cadrul Universitatii Cambridge

►        Calendarul:

* Termenul de depunere a candidaturii: 15 decembrie 2018

* Data decernariipremiilor: 16 martie 2018, întimpulGaleiLaureatilor

Examenele Cambridge English sunt recunoscute pe plan international de peste 20.000 de universitati, angajatori si institutii de stat din întreaga lume. Ele deschid calea catre invatamantul superior, maresc sansele de angajare si sporesc oportunitatile de studii sau munca. Pregatirea pentru aceste examene permite tuturor elevilor sa obtina un nivel foarte bun de limba engleza atat in scris cat si in comunicarea verbala. Pregatirea pentru examen poate avea loc în scoala la care elevul invata sau in institutii precum centrele de limbi straine care ofera pregatire pentru examene, în cadrul unor cursuri care ofera un parcursde invatare bine definit.

Pentru 95% dintre respondentii unui studiu recent realizat de Cambridge Assessment English la care au participat 5789 de cadre didactice si directori de scoli din 109 tari, examenele Cambridge English au un impact pozitiv asupra predarii si invatarii. Pentru 86% dintre acestia, pregatirea examenelor Cambridge sporeste in mod semnificativ increderea in sine, iar 90% considera ca examenele cresc motivatia elevilor – motivatia fiind cheia principala pentru succesul invatarii limbilor straine.

Articolul precedentFOTO Podurile grav afectate, refăcute de Consiliul Județean
Articolul următorULTIMĂ ORĂ: Persoană în stop cardio-respirator, la Braşov