Un nou caz revoltător de violență împotriva animalelor! Pui de râs, omorât după ce a fost chinuit

Cazurile de violență împotriva animalelor sunt tot mai dese. De o astfel de situație am avut parte, zilele trecute, în județul Brașov, atunci când un pui de râs a murit după ce a fost torturat de câțiva cetățeni de etnie romă. 

Evenimentul, de-a dreptul șocant, a fost semnalat de reprezentanții ONG-ului Wilderness Research and Conservation, care au postat următorul mesaj pe Facebook: „Un caz revoltător de violență împotriva animalelor în zona Brașov – Rupea. În imagini se poate vedea un râs (Lynx lynx – specie protejată la nivel european) torturat. Specialiștii consideră că animalul este deja mort. În acest moment încercăm să identificăm făptașul cu ajutorul autorităților, însă orice informație este binevenită!”.

Polițiștii brașoveni au luat, deja, primele măsuri.

„La data de 6 august, lucratori din cadrul Serviciului Arme, Muniții si Substante Periculoase Brasov s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca în data de 05 august 2019,pe o rețea de socializare au fost postate mai multe fotografii în care apărea un pui din specia râs, care prezenta răni accentuate și era legat cu o sfoară în jurul gâtului.
În urma activităților investigativ-informative au fost identificate două persoane, respectiv doi bărbați, in vârstă de 17 ani si 32 ani din localitatea Bunești.
Cadavrul puiului din specia râs a fost ridicat de către lucrătorii Serviciului Arme,Muniții si Substante Periculoase Brașov si a fost predat reprezentanților, care administrează fondul de vânătoare pe raza căruia s-ar fi găsit puiul din specia râs, în vederea efectuării necropsiei acestuia și stabilirii cauzelor reale ale decesului.
În cauză, s-a întocmit dosar penal in care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „braconaj-vânarea speciilor de vânat strict protejate în alte condiții decat cele legale”, faptă prevăzută de art. 42 alin. (1) lit. (F) din Legea nr. 407/2006.
Cercetările sunt continuate în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și în vederea stabilirii raspunderii judiciare”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov.

 

Articolul precedentErasmus+, un program de succes pentru Universitatea Transilvania din Brașov
Articolul următorDrumarii brașoveni lucrează în zona DN1 (FOTO)