Numirea a fost anunțată pe site-ul clubului

Antrenorul român Zoltan Kadar se va ocupa de pregătirea fostei campioane a Elveţiei, Grashopper Zurich, ajunsă acum în liga secundă, anunță Telekom Sport.

Mandatul austriacului Goran Djuricin a fost unul dintre cele mai scurte din istoria clubului din Zurich: trei luni şi două meciuri de campionat. Patronii echipei au cântărit bine cele întâmplate şi au luat decizii fără menajamente, refuzând să-i mai prelungească contract, ce expira în această lună.

Astfel, în continuare, de pregătirea echipei se va ocupa secundul lui Goran Djuricin, fostul internaţional român Zoltan Kadar, în vârstă de 54 de ani, care a ocupat mai multe posturi la Grashopper în decursul ultimilor nouă ani. Nu este prima dată când se va ocupa de echipa de seniori, după ce în 2015 i-a luat locul, pentru scurt timp, neamţului Michael Skibbe.

Grashopper Zurich este pe locul trei în Challenge League, la acelaşi număr de puncte cu ocupanta locului secund, FC Vaduz, dar la 15 în spatele liderului Lausanne-Sport.

Grashopper este cel mai titrat club din istora Elveţiei, cu 27 de tituri de campioană. Ultimul în 2003. De asemenea, are câştigate 19 Cupe ale Elveţiei, două Cupe ale Ligii şi o Supercupă a Elveţiei.

Cine este Zoltan Kadar?

Zoltan Kadar s-a născut pe 4 octombrie 1966, la Ozun, judeţul Covasna şi a luat contact cu fotbalul profesionist în 1987 la Universitatea Cluj, adus de la FCM Braşov, echipă pentru care evoluase din 1984. Mijlocaş dreapta de meserie, Kadar a avut parte de patru sezoane bune la Cluj, apoi prins transferul la Dinamo. Câinii au plătit în schimbul său 30.000 de dolari, o sumă colosală pentru România acelor vremuri. Odată cu acest transfer, au venit şi primele convocări la echipa naţională a României. În total, nouă la număr.

După cei patru ani la Dinamo, Kadar a luat drumul Elveţiei. A evoluat patru ani la Schauffhausen, alţi cinci la Frauenfeld, acolo unde a activat ca antrenor-jucător, până în 2005. Din acel moment, s-a ocupat de juniorii formaţiei Winterthur, iar din 2011, face parte din staff-ul celor de la Grashopper Zurich.

Articolul precedentCum s-au îmbogățit „băieţii deştepţi” din Sănătate. Marius Oprea: Începe în anticamera directorului SRI
Articolul următor167 de cazuri noi de infectare cu coronavirus!