Un bărbat de 62 de ani este acuzat de uciderea bătrânei din cartierul Bartolomeu!

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus, la data de 26 ianuarie 2020, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat sub aspectul comiterii infracţiunilor de „omor calificat” și ”violare de domiciliu”.

La data de 26 ianuarie 2020, inculpatul, aflat în stare de reţinere, a fost prezentat, cu propunere de arestare preventivă, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brașov, care a admis propunerea procurorilor.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în ziua de 25.01.2020, în jurul orelor 14:00, inculpatul, un bărbat în vârstă de 62 de ani, a pătruns fără drept, prin escaladarea porții, în curtea unui imobil situat în municipiul Brașov, strada Ioan Huniade, unde a distrus mai multe obiecte, acțiuni care probabil au alertat-o pe victima, o femeie de 87 de ani, care a ieșit în ușa casei sale. În acest context, inculpatul a lovit victima cu un obiect contondent după care i-a aplicat câteva zeci de lovituri de cuțit victimei căzute, ceea ce a i-a cauzat moartea.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare. Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție  Braşov – Serviciul de Investigații Criminale. Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Articolul precedentMai mulți șoferi din Brașov riscă închisoarea după ce au fost depistați cu alcoolemie peste limita admisă de lege
Articolul următorApel 112! Accident în județul Brașov