Ultimele pregătiri înaintea Cupei Continentale masculine de sărituri cu schiurile

Caravana Cupei Continentale masculine de sărituri cu schiurile poposește pentru a doua oară în România, după ediția din 2017, care a deschis practic țării noastre porțile spre marile competiții masculine de nivel mondial.

La feminin, avem deja tradiție în organizarea de etape de Cupă Mondială, dar cei mai buni săritori cu schiurile ai lumii au evoluat pe trambulina de pe Valea Cărbunării abia anul trecut, când Federația Română de Schi Biatlon a organizat, împreună cu sprijinul Consiliului Județean Brașov, al Primăriei orașului Râșnov și al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, două etape Grand Prix, în fapt, o cupă mondială de vară. Am urmărit așadar, evoluțiile celui mai bun săritor cu schiurile al momentului, polonezul Kamil Stoch.

Între timp, ierarhiile s-au schimbat, căci concurența în competiția masculină este foarte mare, de unde și spectaculozitatea acestei discipline. De fapt, competițiile din cadrul Cupei Mondiale masculine de sărituri cu schiurile au cunoscut în ultimii ani o fulminantă ascensiune a audienței, egalând aproape schiul alpin, vedeta transmisiilor televizate, conform ultimelor măsurători făcute de agenția de monitorizare Nielsen, angajată de Federația Internațională de Schi. În ultimul raport figurează și România, cu un „event impression” de 499 de mii de vizualizări, în urma etapelor de Grand Prix organizate la Râșnov.

Am insistat puțin asupra competiției de top a săriturilor cu schiurile, respectiv Cupa Mondială, întrucât evenimentul organizat în perioada 31 august-1 septembrie, Cupa Continentală masculină, este pentru noi, organizatorii, un bun prilej de a mai face o repetiție generală înaintea unei noi premiere pentru România: organizarea unei reuniuni de două etape de Cupă Mondială masculină, reuniune ce este programată în februarie anul viitor.

Va fi o mare provocare pentru noi, cu toată experiența acumulată prin organizarea Cupei Mondiale feminine câțiva ani la rând. Iar aceasta, din prisma uriașei diferențe în privința interesului spectatorilor pentru competițiile masculine de sărituri cu schiurile. Tot din ultimul raport făcut de Nielsen aflăm că audiența este de aproape 6 ori mai mare la competițiile masculine decât la cele feminine de Cupă Mondială de sărituri cu schiurile, iar ca timpi de transmisie avem 10.600 de ore la masculin față de 343 de ore la competițiile feminine. Ca atare, și valoarea de expunere media este de 5-6 ori mai mare la masculin fată de feminin.

Toate acestea sunt bine de știut, pentru că o astfel de competiție poate fi un bun prilej de promovare de care firmele din România nu știu încă. Sigur, FRSB are parteneri stabili, cu care se colaborează foarte bine, dar o reuniune masculină de Cupă Mondială presupune un efort financiar mare, pecare FRSB și-l poate asuma și cu sprijinul unorcomlanii private din România, al căror efort va fi răsplătit le măsură în capital de imagine și în promovare.

Revenind la Cupa Continentală organizată la sfârșitul săptămânii viitoare, pe 31 august și 1 septembrie, vă putem anunța înscrierile făcute până în prezent:

Norvegia 6 sportivi

Japonia 5 sportivi

Ungaria 2 sportivi

Austria 14 sportivi

Slovenia 6 sportivi

Polonia 6 sportivi

Rusia 3 sportivi

Ucraina 3 sportivi

Cehia 3 sportivi

Germania 6 sportivi

SUA 3 sportivi

România 3 sportivi

Așadar, o participare numeroasă, cu 60 de săritori  din 12 țări la bara de start.

Articolul precedentHANDBAL: Corona, înfrângere în Croația
Articolul următorFOTO Ronan Keating, primit la Brașov direct pe pista viitorului aeroport