ULTIMĂ ORĂ: A fost prelungită starea de urgență!

Președintele Klaus Iohannis a anunțat emiterea unui nou decret care să prelungească starea de urgență în România, pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Sinteza declarațiilor președintelui Klaus Iohannis:

– Am emis azi decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgență pe tot teritoriul României.

– Se impune prelungirea stării de urgență și menținerea măsurilor adoptate.

– Sunt necesare prevederi care să faciliteze funcționarea neîntreruptă a administrației. În mod evident, școlile rămân închise și se suspendă toate actitițile cadrelor didactice care presupun prezența fizică.

 Pe durata stării de urgență se pot plafona prețurile la medicante și servicile de utilitate publică.

– Am adăugat în decret o mențiune specială în situația în care se va constata o scădere a prețurilor la energie, astfel încât aceste scăderi să se vadă în prețul plătit de consumator.

Decretul nr.195/2020 privind starea de urgență în România a fost adoptat în plenul Parlamentului în 19 martie și prevede următoarele:

”Se încuviinţează starea de urgenţă pe întreg teritoriul României, pe o durată de 30 de zile, de la data de 16 martie 2020, ca măsură excepţională adoptată de preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 212 din 16 martie 2020″, se arată în proiectul de hotărâre.

Prin urmare, cele 30 de zile în care se aplică starea de urgență expiră astăzi

După emiterea noului decret de prelungire a stării de urgență, acesta trebuie aprobat de plenul reunit al Parlamentului.

Articolul precedentÎncă 15 români uciși de COVID-19! 346 de morți în România!
Articolul următorFOTO+VIDEO 200 de voluntari inimoși au împărțit alimente pentru peste 5.000 de vârstnici din Brașov