Regia Autonomă de Transport în Comun își extinde activitatea, chiar din prima zi a anului următor. Astfel, de la 1 ianuarie, societatea va deservi primul traseu din Zona Metropolitană: Brașov – Cristian și retur. 

Primăria Cristian va subvenționa transportul în comun pe această linie, astfel că fiecare călător care va folosi autobuzele RATBV SA va primi, de la autoritățile locale din comună, un card gratuit, încărcat cu patru călătorii, în valoare de 10 lei, scrie Brașov Metropolitan. Vor exista și alte facilități, cum ar fi călătorii gratuite sau la tarife reduse, pentru vârstnici, pensionari, elevi și studenți. Pe traseu, mijloacele de transport în comun vor opri în 9 stații.

De săptămâna viitoare, în centrul comunei Cristian se va monta și cabina unde se vor vinde sau se vor face încărcări ale cardurilor de călătorie. O călătorie va costa 2,5 lei, însă se vor vinde și abonamente, la prețul de 85 de lei și un card ultralight pe hârtie, cu 10 călătorii, la prețul de 25 de lei. Primăria Cristian a luat decizia de a suporta costul primului card, încărcat cu 4 călătorii, pentru orice cetățean al comunei care va solicita acest lucru. După consumarea celor 4 călătorii, cetățenii vor încărca respectivul card, după cum au nevoie – cu portofel electronic, cu un anumit număr de călătorii, sau cu abonament“, a menționat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, pentru brasovmetropolitan.ro

Articolul precedentAVERTIZARE meteorologică! COD GALBEN de ninsori, inclusiv pentru județul Brașov!
Articolul următorFOTO – ULTIMĂ ORĂ: Accident cu 5 victime, pe DN 1A