Transport agabaritic, în județul Brașov

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a anunțat că vom avea parte de un transport agabaritic pe drumurile din județ. 

În perioada 13.01.2020 – 16.01.2020, se va desfășura un transport agabaritic pe traseul Centura Brașov (județul Brașov) – Otopeni ( județul Ilfov) pe ruta:

Centura Brașov (județul Brașov) – DN1A – Vălenii de Munte – DN1B – Ploiești– DN1 – Potigrafu – Otopeni (județul Ilfov). Vehiculul transportă grindă metalică necesară la construirea pasajului de la Aeroportului Otopeni.

Lățimea maximă a vehiculului este 4,0 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic. Menționăm că, în conformitate OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.

Etapele de desfășurare ale transportului sunt stabilite de poliția rutieră, care asigură însoțirea vehiculului cu depășiri. Transportul nu se va desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu.