Transfer de senzație pentru baschetul brașovean! La 14 ani a ajuns la Partizan Belgrad

Luca Illes (14 ani) a făcut pasul către celebra grupare din Serbia.

Mutare importantă pentru secția de baschet a ACS Transilvania. Gruparea brașoveană a transferat un junior de 14 ani la celebrul club Partizan Belgrad din Serbia. Sub îndrumarea lui Zeljko Bubanja, Luca Illes a câștigat cu Transilvania Brașov o medalie de argint (2021) și una de bronz (2020) în Campionatele Naționale de juniori ale României, fiind deja convocat pentru naționala sub 16 ani a țării noastre.

Una dintre speranțele baschetului românesc la nivel de juniori, Luca Illes a primit nu mai puțin de trei disctincții la turneul final al Campionatului Național U14: MVP și component al „primului 5” al competiției.

Potrivit unitedhoops.ro, la turneul de la Sala Transilvania din Sibiu, Luca a strâns medii de 28.6 puncte, 13.8 recuperări și 2.4 pase decisive. Marcel Țenter, antrenorul naționalei U16: „Luca este un jucător cu mare potențial pentru România. În ciuda vârstei, el arată o maturitate extraordinară în joc, are un fizic foarte bun și o tehnică excelentă. Pentru mine nu conteaza foarte mult vârsta. O să aleg jucătorii în funcție de talent și de ce pot arăta în teren. Referitor la Luca, el va fi invitat în lotul lărgit pentru reunire”.

Este una dintre cele mai importante mișcări la nivelul sportului juvenil din Brașov. Să dai un jucător unui club cum este Partizan Belgrad reprezintă ceva foarte, foarte important. Este o mândrie, dar și o mare bucurie, care confirmă faptul că Transilvania Brașov este unul dintre cele mai importante cluburi de juniori din centrul țării și nu numai, unde se lucrează cu pasiune și profesionalism, iar rezultatele, atât cele ale echipelor, dar și cele date de valoarea individuală a jucătorilor, se văd. Îi mulțumesc lui Luca pentru că a făcut parte din echipa noastră, îi doresc mult succes mai departe și am convingerea că va ajunge un nume de referință în baschetul profesionist”, a spus Marius Fetti, manager al ACS Transilvania Brașov.

Luca este primul român transferat de Partizan. Este un băiat cu potențial mare, care a fost remarcat de Zoran Savic, un nume uriaș în baschetul mondial. Îi mulțumim lui Zoran, Luca este pe mâini bune acolo și avem încredere că vom auzi numai lucruri bune despre el”, a punctat și Zeljko Bubanja, antrenor la secția de baschet a ACS Transilvania, cel care l-a transferat la Brașov pe Luca, acesta fiind originar din Timișoara.

Speră să ajungă un mare jucător

Luca Illes visează să ajungă în baschetul profesionist și spune că deja s-a adaptat în Serbia. „N-a fost prea greu, am colegi foarte buni, iar atât ei cât și toți cei care au grijă de noi aici fac să nu ne lipsească nimic. A fost o perioadă foarte frumoasă la Transilvania, toată lumea m-a primit bine și m-am simțit ca acasă. Am făcut acum un nou pas și sper că voi ajunge un jucător mare”, a precizat tânărul Luca Illes.