Tarife majorate, pentru transportul în comun din Brașov

De la începutul acestui an a intrat în vigoare noul Plan tarifar pentru transportul public de persoane efectuat de RATBV S.A. pe traseele din Municipiul Brașov, plan tarifar ce are în vedere influențele economice înregistrate în ultimii ani la nivel național, respectiv evoluția prețurilor la toate produsele și serviciile de care depinde activitatea societății.

Ultimele modificări de tarife la transportul public de călători au avut loc în municipiul Brașov în urmă cu șase ani (ianuarie 2013) pentru bilete și în urmă cu trei ani (ianuarie 2016) pentru abonamente. Astfel, de la 1 ianuarie 2019, prețul unui abonament lunar pe toate liniile va fi de 85 de lei, iar prețul unei călătorii va fi de 2,5 lei. Vor fi modificate și tarifele pentru călătorii care beneficiază de diverse reduceri, astfel că, de exemplu, prețul unui pachet de două călătorii pentru pensionari va fi de 2,5 lei. Noile tarife vor fi afișate la toate punctele de vânzare și pe site-ul societății, respectiv www.ratbv.ro. Prețul biletului contravențional va rămâne 60 de lei, însă noul Plan tarifar include și un nou titlu, respectiv cel de ”Bilet cu suprataxă pentru nevalidare abonament – 10 lei”.

Conducerea societății RATBV S.A. îi roagă pe toți clienții săi să manifeste înțelegere față de aceste modificări de tarife și precizează că, în actualul context economic, ele sunt obligatorii pentru a putea menține și crește calitatea serviciului de transport public de călători în municipiul Brașov. De asemenea, conducerea societății îi asigură pe toți clienții săi că a amânat cât de mult s-a putut momentul aplicării acestor modificări de tarife, însă acum trebuie implementată această măsură, așa cum s-a întâmplat de ceva vreme și în alte orașe similare Brașovului (Timișoara, Cluj, Iași, Ploiești, Oradea, Arad).

Tot de la 1 ianuarie 2019, RATBV S.A. a început distribuția de titluri de călătorie gratuite pentru o serie de beneficiari ai unor legi speciale sau hotărâri ale Consiliului Local Brașov. Astfel, la toate punctele de vânzare se vor putea încărca călătoriile gratuite pentru pensionarii și persoanele vârstnice care au venituri lunare de sub 1.200 lei. RATBV S.A. vine în întâmpinarea solicitărilor clienților săi seniori, astfel că din ianuarie se vor încărca toate cele 180 de călătorii gratuite aferente anului calendaristic 2019.

De asemenea, sunt așteptate, la orice punct de vânzare, persoanele care dețin calitatea de veteran sau de revoluționar, pentru a li se încărca abonamentele gratuite. La punctele de vânzare Municipal, Primărie, Roman, Saturn, Noua și la cel de la sediul societății, de pe strada Hărmanului nr. 49, sunt așteptați cetățenii de onoare, foștii refugiați și foștii deportați, pentru încărcarea abonamentelor.

Eliberarea abonamentelor cu reducere pentru donatorii de sânge se va face de anul acesta, după prezentarea adeverinței primite de la Centrul de Transfuzii și a unei adeverințe de la locul de muncă. În cazul studenților, aceștia vor trebui să prezinte adeverința de la centrul amintit și carnetul de student vizat.

Articolul precedentFOTO + VIDEO Un tren care trebuia să ajungă la Braşov a deraiat în Gara de Nord
Articolul următorFOTO Accident rutier cu cinci victime, pe DN 1. Trafic BLOCAT