No Shave November sau Movember sunt nume diferite ale aceleiasi provocari la care te chemam pentru a atrage atentia si a strange fonduri pentru bolnavii de cancer.

Ideea este mai veche si a fost deja adoptata in mai multe tari din Europa, America, Asia, Africa. Provocarea consta in a nu iti rade barba si/sau mustata pe toata perioada lunii noiembrie, a dona banii pe care i-ai cheltui pentru produse de barbierit si a-i determina pe cei din cercul tau social sa sustina cu donatii o orgnizatie care lupta alaturi de cei care sufera de cancer si pe care tu alegi sa o sprijini.

CLICK AICI dacă vrei să faci o donație!

Știai că la nivel european, 1 din 10 bărbați face cancer de prostată?
* 2.000 de români mor anual din cauza cancerului la prostată.
* Cancerul de prostată a devenit a treia cauză de deces la bărbați, după cancerul pulmonar și cel colorectal.

Îți spunem toate acestea deoarece luna aceasta MOvember a ajuns și la Brașov.

Ce este MOvember? Moustache+ November= MOvember

În spatele lunii dedicate mustăţilor, aşa cum îi spune şi numele,  se află dorința unei comunități de a atrage atenţia asupra problemelor de sănătate specifice bărbaţilor, în special asupra  cancerul de prostată.

Cum facem asta? bărbaţii își lasă mustaţă în luna noiembrie  și astfel pot începe discuții cu tatăl, cu fratele, cu prietenii săi despre necesitatea unei consultații de prostată, mai ales dacă au peste 45-50 de ani.

HOSPICE Casa Speranței este partener MOvember deoarece o parte din pacienții noștri bărbați luptă zi de zi cu un astfel de tip de cancer. În multe cazuri un control la prostată timpuriu ar fi făcut o diferență majoră în evoluția bolii și șansele de supraviețuire. Dar știm că bărbații din viața noastră își fac timp oricând pentru orice altceva sau altcineva decât pentru pripria sănătate

Dacă vrei să alături mustăților și o faptă bună, donează aici pentru HOSPICE Casa Speranței, partener al campaniei #movemberbrasov.

Articolul precedentVIDEO + FOTO Au fost montate grinzile de pe autostrada Râșnov – Cristian
Articolul următorHandbal: Corona – Slobozia, diseară, în Sala Sporturilor