Ministrul Educației a anunțat când începe şcoala!

Ministrul Educației Monica Anisie a susținut declarații de presă pe tema măsurilor cu privire la reluarea cursurilor.

Data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, precum și de măsurile comunicate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. (…) În contextul informațiilor deținute până în prezent, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în învățământul preuniversitar și universitar după încetarea stării de urgență și asigurarea tuturor măsurilor pentru ca elevii, studenții și cadrele didactice să fie în siguranță. În funcție de data la care se vor relua cursurilor, probele scrise ale evaluării naționale și ale examenului de bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen pentru evaluarea națională și examenul de bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea”, a spus Monica Anisie.

Surse din minister au declarat, pentru ȘtirileProTV, că Monica Anisie va anunța reluarea cursurilor de la 1 iunie, iar materia se va reface.

De asemenea, elevii și studenții vor susține Evaluarea Națională, Bacalaureatul și examenele de licență și disertație în această vară.

Anunțul vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, prelungirea stării de urgență până la data de 16 mai.

Ministrul Monica Anisie a spus, nu o dată, că această perioada este una de recapitulare. Totuși, dascălii trebuie să se implice cum pot și în funcție de resursele tehnologice pe care le au la dispoziție. Mai mult, susține Monica Anisie, dupa ce lucrurile vor reveni la normal, învățarea la distanță, va fi reglementată și legal.

Deocamdată școala continuă pe internet, pe toată perioada stării de urgență, chiar dacă 40% dintre elevi nu au acces la acest tip de învățare la distanță.

Articolul precedentPrefectul Brașovului, vizită de urgență la Teliu
Articolul următorVIDEO Cadrele medicale din Brașov au fost recompensate de ziua lor!