A devenit deja o tradiție ca studenții Universității Transilvania să obțină rezultate remarcabile la concursurile organizate în cadrul manifestărilor naționale de mecatronică, ocupând primul loc la cea mai complexă și dificilă competiție – Olimpiada Națională de Mecatronică – secțiunea Sisteme Mecatronice, pentru a șaptea oară în ultimii nouă ani.

Anul acesta competiția s-a desfășurat la Cluj Napoca, în perioada 21-24 Mai 2019, fiind organizată de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. La cea de a X-a ediție a manifestărilor din cadrul „Zilelor Educației Mecatronice” au fost prezente Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Politehnică din București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea “Ștefan cel Mare”  din Suceava și reprezentanți ai Universității Tehnice a Moldovei. Universitatea Transilvania din Brașov a fost reprezentată la acest eveniment de studenți și cadre didactice de la programul de licență Mecatronică din cadrul Departamentului de Design de produs, Mecatronică și Mediu, Facultatea Design de Produs și Mediu.

La Olimpiada Națională de Mecatronică –secțiunea Sisteme Mecatronice, studenții brașoveni au obținut premiul I iar la Concursul Național de Sisteme Mecatronice de Zbor fără Pilot-secțiunea Indoor, echipa Universității Transilvania din Brașov s-a clasat pe locul al II-lea. Tot locul secund a fost obținut de un reprezentant al Universității Transilvania și la Sesiunea Națională de Comunicări Studențești. Studenții brașoveni au mai fost răsplătiți și cu mențiuni printre care se numără mențiunea și premiul special ”Nicolae Alexandrescu”, oferit de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării și mențiunea și premiul special oferit de Institutul Național de Cercetare-Dezvolatre pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării.

Urmare a rezultatelor de excepție din ultimii ani, echipa Universității Transilvania din Brașov va reprezenta România, în perioada 22-27.08.2019, la Competiția Internațională Worldskills – Kazan 2019 (www.worldskills2019.comwww.worldskills.ro). Worldskills International 2019 reprezintă prima participare a României la Secțiunea de Mecatronică din cadrul acestei competiții.

Articolul precedentFOTO Amplă acțiune a polițiștilor locali, la societățile comerciale din municipiul Brașov
Articolul următorEveniment comemorativ în memoria lui Dan Vintilă, cel mai longeviv jurnalist sportiv din Brașov