Spitalul Județean Brașov, măsuri împotriva COVID-19!

În contextul epidemiologic actual, al infecţiilor cu virusul SARS Co-V2, dar şi al instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a luat toate măsurile pentru a putea asigura asistenţa medicală de urgenţă pentru toţi locuitorii judeţului Braşov şi nu numai, ceea ce reprezintă prioritatea şi menirea unităţii noastre sanitare.

În acest scop, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov a decis următoarele:

  • Au fost sistate internările pacienţilor cronici. Excepţie fac pacienţii neoplazici, al căror tratament curativ sau de reechilibrare nu poate fi întârziat.
  • Unitatea de Primiri Urgenţe a fost reorganizată, cu constituirea unui pavilion separat, destinat trierii pacienţilor. Începând cu data de 24.03.2020, toţi pacienţii care se vor prezenta la UPU vor face acest lucru la Pavilionul Triaj situat în imediata apropiere, în curtea SCJU Braşov, cu intrare din strada Octavian Augustus.
  • În cadrul spitalului au fost modificate unele circuite, pentru separarea şi izolarea pacienţilor cu potenţial infecţios
  • Din păcate, din cauza lucrărilor de reabilitare, asigurarea urgenţelor stomatologice în SCJU Braşov nu este posibilă deocamdată, din cauza lipsei spaţiului. Însă, Colegiul Medicilor Stomatologi Braşov poate înfiinţa un cabinet pentru asigurarea acestor servicii.
Facem apel la braşoveni să stea acasă şi să solicite serviciile SCJU Braşov doar în cazurile de urgenţă majoră. Pentru restul afecţiunilor pot apela la medicii de familie, centrele de permanenţă, la spitalele mai mici din judeţ sau la 112. Mulţumim tuturor celor care în aceste zile ne-au oferit sprijin şi ajutor material pentru realizarea obiectivelor pe care ni le-am propus şi dotarea cu materiale sanitare deficitare. Mulţumim braşovenilor pentru susţinere şi înţelegere şi STAŢI ACASĂ!„, este mesajul conducerii unității medicale.
Articolul precedentÎncă doi români morţi din cauza coronavirus, din România!
Articolul următor143 de noi cazuri de coronavirus, în România! 576 de persoane confirmate pozitiv, în total!