Șoferi prinși băuți și fără permis, la volan, de Crăciun

Mai mulți șoferi iresponsabili și inconștienți, care s-au urcat la volan băuți și chiar fără permis, au fost depistați de polițiștii brașoveni.

La data de 26 decembrie a.c., în jurul orei 03.30, polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 31 ani din jud. Covasna, care conducea un autovehicul pe str. Aurel Vlaicu din mun. Brașov, jud. Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0.44 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, procedându-se la verificarea în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

În fapt, la data de 26 decembrie a.c., în jurul orei 20.30, un conducător auto, care conducea un autovehicul pe str. 13 Decembrie din mun. Brașov, la intersecția cu str. G-ral Dumitrache a intrat în coliziune cu un alt autovehicul care circula din sens opus. În urma impactului au rezultat doar pagube materiale.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 1.19 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

La data de 26 decembrie a.c., în jurul orei 15.00, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, care conducea un autovehicul pe DJ137A.

Procedându-se la verificarea în baza de date a Poliției Române a documentelor personale ale conducătorului auto și ale autovehiculului condus de către acesta, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

La data de 26 decembrie a.c., în jurul orei 13.30, polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 34 ani, care conducea un autovehicul pe str. Piața Școlii din orașul Râșnov, jud. Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

În urma opririi și a verificărilor specifice, bărbatul în cauză a adoptat un comportament recalcitrant, manifestându-se agresiv atât fizic, cât și verbal, față de unul dintre polițiștii aflați la fața locului, opunându-se măsurilor legale impuse de către acesta.

Bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, au fost întocmite dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “ultraj”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se vor propune soluții legale la finalizarea cercetărilor.

Articolul precedentHochei: Ciuc – Wolves, meci cu 10 goluri
Articolul următorFOTO ȘOCANT! Degete distruse de petarde!