Șofer care făcea curse ilegale între Brașov și Budila, sancționat

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au oprit în trafic, ieri după-amiază, pentru control, un bărbat în vârstă de 45 ani, care conducea un autovehicul pe raza localității Budila, având atașat pe parbriz însemnul “Cursă specială”.

Cu ocazia verificărilor efectuate, cadrele de poliție au constatat faptul că acesta efectua transport public de persoane, în regim taxi, contra cost, valoarea unei curse fiind de aproximativ 5 lei/persoană, având, în momentul opririi, la bord, un număr de 5 călători, care erau transportați pe ruta Brașov-Budila.

Procedându-se la verificarea documentelor necesare în vederea efectuării transportului rutier public de persoane, s-a stabilit faptul că acesta nu deține autorizație taxi, respectiv, nu are calitatea de transportator autorizat. În conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003-Rep. privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, bărbatul a fost sancționat contravențional, totodată, fiindu-i suspendat dreptul de utilizare a autovehiculului pe o perioadă de 6 luni, prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare, iar autovehiculul a fost imobilizat.

Articolul precedentRazii de amploare în trafic! Au fost verificați peste 1.000 de șoferi care transportau persoane
Articolul următorULTIMĂ ORĂ: Intervenţie ISU pe Bulevardul Gării