În preajma sărbătorilor pascale, candidatul PNL la Primăria Prejmer, Apafi Mihai Florin, a decis să profite de funcția de administrator public și a împărțit felicitări locuitorilor comunei, din partea Primăriei, însă cu un mesaj evident electoral (foto), în care „fură startul” şi începe campania pentru alegerile locale într-o perioadă în care românii numai la asta nu se gândesc. 

Acțiunea a fost imediat taxată, printr-o postare pe Facebook, de contracanditatul lui Mihai Apafi la Primăria Prejmer, consilierul local PMP, Cătălin Popa:

Campanie electorală din bani publici!?
Având in vedere Legea nr 52/2003 cu privire la transparenta decizionala, mâine voi solicita Primăriei Prejmer documentele cu privire la materialele electorale distribuite de către angajatii Primariei Prejmer cu ocazia sărbătorilor Pascale.
Din ceea ce observați și dumneavoastră, aceste materiale conțin inscripții electorale, asociate cu sigla Primăriei Prejmer.
1. Nu este legal sa folosesti bugetul local pentru promovarea candidaților la primărie!
2. Nu suntem in campanie electorală conform ordonanței de urgentă emisă de Guvernul României.
3. Administratorul Public – este angajatul primăriei, așadar este ilegală desfășurarea campaniei electorale fără autosuspendarea din funcție.
Având in vedere cele mai sus menționate, solicit public conducerii Primăriei Prejmer un răspuns oficial prin care sa ne explice in baza cărui cadru legal au acționat. Dacă in termen de 5 zile de la prezenta, nu vom primi clarificări ma simt nevoie sa acționez in instanta acest abuz pe marginea banului public!

Articolul precedentCâţi braşoveni au COVID-19? Statistica la nivel naţional!
Articolul următorVictima implicată în accidentul de pe strada Hărmanului a murit!