Serviciu special pentru siguranța bătrânilor Brașovului

Ca urmare a Hotărârii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Braşov (C.L.S.U) nr 4/25.03.2020 s-a dispus extinderea Proiectului „Bunicii în siguranță-Sistem de teleasistență” prin achiziționarea unui număr de 1500 de kit-uri, iar de zilele trecute, Direcția de Asistență Socială Brașov a început distribuirea kiturilor oferite gratuit.

Dacă inițial prin acest proiect s-a propus o abordare inovativă a îngrijirilor la domiciliu adresate vârstnicilor care sunt ajutați în situații de urgență personală și medicală la o simplă apăsare de buton, în prezent, sistemul este o soluție de siguranță pentru persoanele vârstnice aflate în izolare sau cu perioadă limitată de acces în exteriorul locuinței/gospodăriei.

Este important că seniorii, în caz de nevoie, la o simplă apăsare de buton sunt ajutați. Persoanele vârstnice care doresc accesarea acestui sistem sunt rugate să apeleze Direcția de Asistență Socială Brașov la telverde 0800 420 123 (zilnic în intervalul orar 08:00 – 20:00).

Au prioritate la accesarea programului persoanele vârstnice fără aparținători. Kitul conține un telefon mobil, un abonament lunar de teleasistență și un abonament lunar de telefonie mobilă. Prin intermediul acestei brățări tip ceas din silicon medical dotată cu un buton roșu de panică, rezistentă la apă și conectată wireless la un telefon cu taste mari, vârstnicii pot semnala o situație de urgență prin apăsarea butonului roșu.

Semnalul este transmis automat către un dispecerat, iar în funcție de complexitatea și gravitatea situației semnalate, dispecerul va iniția un protocol medical ce va indica acțiunile ce trebuie întreprinse (ex. automedicație, deplasarea unui asistent medical la domiciliul pacientului, transmiterea unei cereri pentru serviciul de ambulanță etc.)

Articolul precedent315 persoane infectate cu COVID-19 la Brașov! Situația la nivel național!
Articolul următorScandal, din nou, la Săcele!