Primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, împreună cu Inspectorul școlar general, Ariana Bucur, au luat parte la festivitățile de deschidere programate la Şcoala Gimnazială nr. 4 din cartierul Valea Cetății.

De acum, veți păși într-una dintre cele mai moderne unități de învățământ din municipiul Brașov. Această investiție a fost realizată cu sprijin din partea guvernului elvețian pentru ca elevii din această școală să beneficieze de cele mai bune condiții. Cam așa trebuie să arate școlile din Brașov și sper să putem replica acest proiect la cât mai multe unități de învățământ. Și pentru că într-o casă nouă este normal să ai și mobilă nouă, am înlocuit tot ce înseamnă mobilier, dotări, logistică, echipamente, cu bani alocați de la municipalitate„, a declarat primarul George Scripcaru.

Proiectul reabilitării Școlii Gimnaziale nr. 4 vizează aplicarea celor mai noi şi mai moderne tehnologii pentru reabilitarea unităţii de învăţământ, contribuind astfel la creşterea eficienţei energetice, reducerea consumurilor de energie şi a emisiilor de CO2.

Lucrările de reabilitare realizate la Şcoala Generală nr. 4 au constat în lucrări de reabilitare termică prin izolarea pereţilor exteriori cu un strat de polistiren expandat de 10cm, inclusiv soclul şi acoperişul, lucrări de înlocuire a tâmplăriei existente cu elemente performante de vitraj termoizolant low-e şi prevederea  acesteia cu fante de circulaţie naturală controlată a aerului între exterior şi interior, dar şi lucrări de recompartimentare a interioarelor conform noilor normative în vigoare.

Instalaţia de iluminat:  Toate corpurile de iluminat existente la Şcoala Generală nr. 4 au fost dezafectate şi înlocuite cu corpuri de iluminat moderne tip LED, cu consum redus de energie şi cu o eficienţă cât mai ridicată, conform standardelor şi normativelor în vigoare. Au fost înlocuite cablurile electrice și întrerupătoarele. A fost suplimentat numărul de prize de energie montate în laboratoarele şcolare.

A fost prevăzut iluminat de siguranţă, de securitate şi evacuare, marcare hidranţi de incendiu interiori, circulaţie/antipanică realizat cu corpuri de iluminat speciale, de tip luminobloc cu acumulatori, cu autonomie de funcţionare de minim 2h. Pe circuitele de iluminat au fost amplasate relee de programare zilnice sau saptămânale pentru a ajuta la reducerea consumului de energie. Releele sunt programate în funcţie de saptămânile anului, să pornească sau să oprească circuitele de iluminat în funcţie de programul şcolar.

Au fost montate corpuri de iluminat tip evacuare în următoarele zone: în zona casei scării pe fiecare nivel, căile de evacuare şi schimbările de direcţie, uşile de evacuare interior şi exterior, în grupurile sanitare cu o suprafaţă mai mare de 8mp şi în toaleta persoanelor cu dizabilităţi şi în camera centralelor de detecţie şi semnalizare efracţie+incendiu. De asemenea, au fost montate corpuri de iluminat anti-panică/orientare în zona scărilor la fiecare nivel, în încăperile cu o suprafaţă mai mare de peste 60 mp, pe holurile clădirilor, precum şi in sălile de curs. În camera centralelor de detecţie şi semnalizare efracţie + incendiu şi in camera tablului general vor fi montate corpuri de iluminat continuarea lucrului.

Instalaţia de încălzire a fost refăcută integral prin înlocuirea conductelor de agent termic si a  tuturor radiatoarelor cu unele moderne şi eficiente, din oţel. Toate conductele instalaţiei interioare de distribuţie a agentului termic au fost izolate termic.

Articolul precedentVIDEO Proiect pentru dezvoltarea învățământului profesional dual din Brașov
Articolul următorIncendiu, acum, în judeţul Braşov!