Șase minori intoxicați cu ciuperci!

Poliția stațiunii Bran a fost sesizată prin apelul unic de urgență la 112 cu privire la faptul că mai multe persoane acuză stări de rău și solicită asistență medicală.

Potrivit IPJ Braşov, din cercetări a rezultat faptul că 6 minori, cu vârste cuprinse între 4-12 ani, împreună cu un adult, asistent social al unei fundații, în timp ce se aflau la o cabană, care aparține fundației, s-ar fi intoxicat în urma consumării unor ciuperci pe care le-au cules din pădure și ulterior le-au gătit. Persoanele în cauză au primit îngrijiri medicale la fața locului, ulterior fiind transportate la spital pentru investigații medicale suplimentare. Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate starea de fapt.

Potrivit ISU Brasov au fost transportati la spital o femeie de 56 de ani si 6 copii cu varste cuprinse intre 4 si 12 ani care acuzau stari de rau in urma unei posibile toxiinfectii alimentare cu ciuperici.

Cele 7 persoane se aflau in satul Peștera din Moieciu. Toate persoanele erau constiente si au fost transportate la Spitalul de Padiatrie (copiii), respectiv la Spitalul Judetan (adultul) pentru investigatii suplimentare.

La fata locului s-au deplasat un echipaj SMURD si o ambulantă SAJ. Toate persoanele au fost evaluate la fata locului.