Sancțiuni de 5.000 de lei, pentru evaziune fiscală, la Victoria

O ampla echipa formata din poliţişti din cadrul I.P.J. Brasov-Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, Serviciul Ordine Publica si Serviciul Rutier au efectuat, sâmbătă seara, verificări in trafic precum si la agentii economici de pe raza orasului Victoria.

Au fost efectuate verificări pe linia respectarii prevederilor Legii 12/1990 Rep. privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de comerţ ilicite, OUG nr. 28/1999 Rep. privind obligatia agentilor economici de a utiliza case de marcat fiscalizate, Legii 241/2005, pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, cu privire la existenta documentelor legale de provenienta pentru marfurile transportate/comercializate si respectiv evidentierea de catre societatile controlate a veniturilor realizate pe casele de marcat sau in alte documente legale.

In cadrul actiunii au fost controlate un numar de 75 autovehicule si 16 societati care comercializau produse alimentare si nealimentare. Cu aceasta ocazie, pe linie economica, au fost aplicate un numar de 6 sancţiuni contravenţionale in valoare totala de 5.000 lei, fiind totodata confiscata suma de aproximativ 600 de lei, provenita din vanzarea de produse, care nu a fost evidentiata pe casa de marcat.

Articolul precedentBrașoveni fără permis, băuți, la volanul unor mașini radiate
Articolul următorVicepreședintele Consiliului Județean Brașov, băut la volan