Romi prinşi că furau curent, lăsaţi în beznă

Departamentul Investigaţii Energetice al SDEE Transilvania Sud, în colaborare cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române Brașov, a organizat în data de 23 octombrie 2019 o acţiune de verificare şi control în localitatea Săcele, cartier Gârcini, în vederea prevenirii şi combaterii sustragerilor de energie electrică.

În cadrul acestei acţiuni au fost verificate 39 locuri de consum şi au fost deconectați de la rețeaua operatorului de distribuție 6 utilizatori, ca urmare a intervenţiilor neautorizate asupra instalaţiei de alimentare cu energie electrică şi/sau pentru consum de energie electrică fără contract de furnizare.
În încercarea de a folosi gratuit energia electrică, aceste persoane se expun la riscurile pe care le poate avea branșarea la rețeaua electrică prin instalații improvizate. Acestea pot crea perturbații în rețeaua de alimentare cu energie electrică, pot provoca electrocutări sau incendii.
Potrivit prevederilor Art. 92 alin. (1) şi alin. (2) din Legea 123/2012 – Legea energiei electrice şi a gazelor naturale: „ Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”. De asemenea, potrivit alin. (4), chiar şi tentativa la infracţiunile menţionate se pedepseşte.

Articolul precedentAlegeri prezidențiale 2019. Cine va putea vota pe listele suplimentare
Articolul următorCotele la pariuri, pentru alegerile prezidențiale