România, pe harta europeană a raftingului

Orașul Nehoiu organizează, pe 30 martie, pe raul Buzau, a doua editie a Rafting Euro Cup Romania, sperand ca acest eveniment sa devina traditie la Nehoiu.

Organizatorii Competitei vor fi Mares Outdoor Events si Grind Prod in parteneriat cu IRF (Federatia Internationala de Rafting). Se vor alinia la start 15 echipe, 4 feminine si 11 masculine,un total de 250 de participanti, dintre care 100 concurenti, 30 oficiali IRF si locali, echipe de safety formate din rafteri si caiacisti, voluntari si spectatori din randul localnicilor.

Ca si anul trecut, aceasta competitie are valoare de selectie nationala pentru calificarea la Europenele din Bosnia si Mondialele din Australia. Anul trecut, Romania a fost campionana a circuitului Euro Cup 2018 la masculin si feminin si ne dorim sa facem o figura frumoasa in in acest sezon. La masculin competitia pentru titlul de campioni nationali va fi stransa avand ca favorite cele trei echipe clasate pe podium anul trecut:

Vointa Arad, MOE rafting team si Clinica de aventura.

O surpriza frumoasa s-ar putea sa faca echipa locala „Rafting club Nehoiu” care in sezonul anterior s-a antrenat intens si si-a acreditat doi ghizi la IRF.

La nivel european romanii se vor bate cu bulgarii de la ATOM si NSA din Kozlodui si echipa a doua a marii britanii venita de pe circuitul artificial de la Nothingam, Serbia ridica nivelul competitiei cu doua echipe experimentate din Belgrad Pustulov Team si VIR, avand in spate mai multe participari la cupe mondiale si europene.

Sambata se vor desfasura probele cele mai spectaculoase Sprint, Slalom si Head to Head in zona podului din Nehoiu iar duminica proba cea mai solicitanta, downriverul de 9 KM. Desi pe rau competitia va fi acerba, rafterii si caiacistii vor sarbatori impreuna, sambata seara, la Pensiunea Valea Lupului, deschiderea de sezon si cea mai mare intalnire anuala a comunitatii de whitewater.

Articolul precedentCOD GALBEN de vreme rea, ASTĂZI, în județul Brașov
Articolul următorControale ale Gărzii Forestiere, la Regia Pădurilor din Săcele