Spitalul municipal Făgăraș începe lupta cu bacteriile, după ce a achiziționat doi roboți fabricați în Statele Unite ale Americii, fiind a doua unitate din țară care i-a pus în funcțiune, scrie bunaziuafagaras.ro.

Roboții cu ultraviolete, numiți de americani Zoe și Pauletta, sunt de dimensiunea unor aspiratoare profesionale și au fost concepuți special pentru distrugerea bacteriilor şi a viruşilor rezistenţi la antibiotice. Practic un angajat al spitalului îi pornește și părăsește obligatoriu încăperea, iar ei își fac singuri treaba. Sunt de 7 ori mai eficienți şi cu 23% mai rapizi decât metodele tradiţionale de dezinfecţie, un singur aparat având nevoie de doar 5-10 minute pentru a derula întregul proces.

Aceștia au ajuns în municipiul nostru în baza unui Acord Cadru încheiat anul trecut de unitatea medicală cu Ministerul Sănătății. Investiția ajunge la 1.788.000 de lei și Primăria Făgăraș, ordonatorul principal de credite al spitalului, a contribuit cu 10% din valoarea totală. DETALII DESPRE ACEST SUBIECT, AICI.

FOTO: bunaziuafagaras.ro

Articolul precedentPericol de inundații, în județul Brașov!
Articolul următorRecord de vizitatori la Cetatea Râșnov!