Consilierul local independent al municipiului Brașov, Șerban Șovăială, a redactat o scrisoare deschisă adresată tuturor politicienilor care ar putea contribui la dezvoltarea județului Brașov, document pe care-l prezentăm, integral, mai jos.

Scrisoare deschisă
Adresată:
• Primului Ministru al României, Ludovic Orban
• Primarului Brașovului, George Scripcaru
• Prefectului județului Brașov, Cătălin Văsii
• Parlamentarilor de Brașov:
o Deputații Andronache Gabriel – PNL
Mareș Mara – PNL
Popa Mihai – PPR
Mohaci Mihai– PPR
Chiriac Viorel – PSD
Mânzatu Roxana – PSD
Benga Tudor – USR
Ambrus Izabella – UDMR
o Senatorilor Dunca Marius – PSD
Orțan Florin – PSD
Zamfir Daniel – PSD ?
Allen Coliban – USR

Doamnelor și domnilor politicieni,

Mă simt nevoit să încep această scrisoare deschisă adresată dvs. prin a vă reaminti că, în virtutea voturilor care v-au trimis să ocupați vremelnic funcțiile pe care vă aflați, aveți o datorie față de țară, dar înainte de țară, aveți o datorie față de cetățenii care v-au votat, respectiv față de cetățenii Brașovului și ai județului Brașov! În acest sens vă cer tuturor ca de urgență să vă faceți datoria față de cei care v-au votat și să acționați pentru stoparea trecerii – din nou! – a proiectului autostrăzii Brașov – Ploiești într-o fază de viitor îndepărtat și incert! Luni, marți și miercuri au apărut declarații în spațiul public atât ale ministrului Transporturilor, cât și ale Primului Ministru Ludovic Orban, prin care eram anunțați că, pentru rezolvarea blocajelor de trafic pe zona Văii Prahovei, se caută soluții de genul centurilor în jurul orașelor Bușteni și Comarnic, precum și deschiderea unor noi șosele care să lege Câmpina, prin Valea Doftanei, și Azuga de municipiul Săcele. Toate acestea la 30 de ani de la momentul de cotitură din 1989, după ce ni s-a promis că autostrada București Brașov va fi gata ba în 2007, ba în 2012, ba în 2019!

Doamnelor și domnilor politicieni!

Brașovul a fost al doilea oraș ca importanță economică al României înainte de 1989. Astăzi el se află în n pericolul de a pierde cursa de menținere în rândul orașelor de prim rang ale țării, deoarece timp de 30 de ani politicienii brașoveni nu au reușit finalizarea celor două proiecte esențiale pentru Brașov – Aeroportul și Autostrada! Dacă legătura Transilvaniei cu Muntenia se va realiza prin autostrada Ppitești – Sibiu, Brașovul se va transforma definitiv într-o localitate aflată în afara principalelor circuite economice ale României și declinul lui va fi greu de oprit! Tot ce va rămâne va fi turismul, dar numai din turism nu poți hrăni o populație de 260 – 280.000 de persoane! Arătați-ne că iubiți Brașovul, arătați-ne că nu ocupați funcțiile deținute degeaba, arătați-ne că puteți lucra împreună când este vorba de interesele vitale ale Brașovului, arătați-ne că nu puneți mai presus de interesele cetățenilor care v-au votat interese mici, marunte, meschine de partid, de gașcă, de moment.

Domnule Prim ministru Ludovic Orban, sunteți născut și crescut în Brașov, ce ați făcut și ce faceți pentru orașul nostru? Băsescu a generat autostrada spre mare, Boc a generat autostrada în jurul Clujului, Iohannis a generat autostrada care leagă Sibiul de vest, dumneavoastră ce faceți? Dacă nu puteți, vă cer tuturor demisiile, pentru a lăsa locurile libere pentru alții, care vor, care pot și care vor face!
Faceți, sau plecați, de vorbe goale ne-am săturat!

Șerban Șovaiala
Consilier Local independent al municipiului Brașov

Articolul precedentHOCHEI: Corona Wolves Brașov, insucces cu nouă goluri, în Erste Liga
Articolul următorFOTO Accident cu victime, la Meşotă