Reținut de polițiști după ce a șofat 4 ani cu un permis fals!

La data de 24 aprilie 2020, în jurul orei 17,30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov, au depistat în trafic, un bărbat în vârstă de 42 ani, care conducea un autoturism pe DN1K, la km.11, depășind viteza maximă legală pe acel sector de drum.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform art. 100, ali. 2 din O.U.G. 195/2002 republicată, privind circulația pe drumurile publice.

La solicitarea cadrelor de poliție, bărbatul în cauză a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile din Italia.

Cu ocazia examinării documentului de conducere, polițiștii au constatat faptul că elementele de siguranță ale acestuia, nu corespund cu cele ale permiselor emise de către autoritățile din statul respectiv, existând suspiciunea că ar fi falsificat.

În continuarea cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul în cauză este angajatul unei societăți comerciale din municipiul București, iar din anul 2016 până în prezent, pentru îndeplinirea artibuțiilor de serviciu, a condus autovehicule în mod constant.

Bărbatul în vârstă de 42 ani a fost reținut  pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al  I.P.J. Brașov

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ”fals material în înscrisuri oficiale” și ”uz de fals”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Articolul precedentFOTO Incendiu, acum, în Avantgarden!
Articolul următor218 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în România! Brașovul a ajuns la 386 de bolnavi!