Razii de amploare în trafic! Au fost verificați peste 1.000 de șoferi care transportau persoane

În perioada 1 august 2019 – 5 august 2019, în cadrul acțiunii pentru depistarea celor ce efectuează transport neautorizat de persoane, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au depistat 10 autovehicule, utilizate de „pirați”, care efectuau, în mod ilegal, transport de persoane.

În această perioadă, cadrele de poliție au controlat aproximativ 1030 de autovehicule, fiind constatate 3 infracțiuni, dintre care 2 la regimul rutier și una de altă natură.

Totodată, au fost aplicate 84 de sancțiuni contravenționale, dintre care 52 sancțiuni contravenționale aplicate persoanelor ce au fost depistate efectuând transport rutier public de persoane, în mod ilegal – 25 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 13 la Legea 38/2003 privind transportul în regim taxi și în regim de închiriere și 14 sancțiuni contravenționale la alte acte normative.

De asemenea, au fost efectuate 725 testări cu aparatul etilotest, fiind retrase 16 certificate de înmatriculare ale autovehiculelor folosite de „pirați” în vederea efectuării transportului neautorizat de persoane, reținut 1 permis de conducere și s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a unui număr de 14 autovehicule.

Alături de polițiștii rutieri, în activități au fost angrenați polițiști de ordine publică, de investigarea criminalității economice și lucrători din cadrul Poliției Transporturi. Acțiunile pentru combaterea ilegalităților în domeniu continuă și în perioada următoare.

Articolul precedentIncendiu la o casă din Săcele
Articolul următorȘofer care făcea curse ilegale între Brașov și Budila, sancționat