FOTO: GSP.RO

Tot mai multe elemente încep să iasă la iveală în scandalul de dopaj de la echipa de handbal feminin Corona Brașov. Astăzi, directorul interimar al clubului, Liviu Dragomir, și-a prezentat demisia. Însă, conexiunile dintre clinica IOMED, unde s-a realizat tratamentul intravenos cu laser, interzis de Agenția Mondială Antidoping, și Primăria Brașov, principalul acționar al echipei de handbal, sunt mai vechi. 

Astfel, de pe portalul Tribunalului Brașov putem afla că, în 21 martie anul trecut, SC S.T.S. TRADING SRL, PRIN REPREZENTANT LEGAL, a dat în judecată Primăria Brașov, obiectul acțiunii în instanță fiind reprezentat de o revendicare imobiliară. Unul dintre reclamanți este chiar VANHOUTTE JEAN-PIERRE CLEMENT ROMAIN, cel care, în prezent, deține o mare parte din acționariatul clinicii IOMED, înființată în urmă cu aproximativ un an. Aceasta este clinica unde s-au tratat sportivele de la echipa de handbal. Au folosit, se pare, o procedură interzisă de regulamentele Federației Mondiale Antidoping, astfel că toate handbalistele au fost suspendate provizoriu.

Procesul dintre acționarul clinicii IOMED și Primăria Brașov este în plină desfășurare, pe fond, la Tribunalul Brașov. Până acum au existat cinci amânări în acest dosar. În ultima soluție, prezentată în data de 15.11.2019, se precizează: „Pentru parcurgerea procedurii de recepţie şi de avizare a lucrări de expertiză, precum şi pentru completarea şi lămurirea concluziilor raportului de expertiză şi pentru ca partea pârâtă să depună răspunsul la interogatoriu, stabileşte termen pentru data de 07.02.2020″.

Acum, este clar că acționariatul clinicii nu era o necunoscută totală cel puțin pentru municipalitate. Este foarte greu de crezut și că oficialii de la Corona nu știau cine este domnul VANHOUTTE JEAN-PIERRE CLEMENT ROMAIN. Însă, chiar directorul interimar Liviu Dragomir a susținut, astăzi, că a auzit pentru prima dată de această clinică în urmă cu doar două luni…(!?!) Rămâne de văzut dacă vorbim despre o răzbunare din partea acționarului IOMED, sau pur și simplu există interese mult mai mari în tot acest caz de dopaj! Despre orice ar fi vorba, cei de la Corona erau obligați să dea dovadă de mult mai multă atenție şi profesionalism înainte de a trimite sportivele la aceste proceduri!

Articolul precedentTânăr mort într-un accident produs pe DN13
Articolul următorALARMĂ de explozie, la un liceu din Brașov!