„Război” OPC vs Poliţie, pe tema neregulilor grave descoperite la un transportator privat din judeţul Braşov

Comisarul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor, Sorin Susanu, susține că Poliția Brașov nu a controlat așa cum ar fi trebuit societatea privată de transport care a fost găsită cu mari nereguli după verificările OPC Brașov.

Mai jos aveți comunicatul trimis de șeful CRPC Brașov, Sorin Susanu:

Ca urmare a amplei acțiuni de control desfășurate de CRPC Brașov în domeniul transportului de călători din județul Brașov, am văzut că au apărut numeroase reacții în spațiul public, printre care și cea a IPJ Brașov. Reprezentanții poliției brașovene comunică faptul că „siguranța călătorilor este o prioritate continuă și o preocupare permanentă pentru ei” și că în anul 2018 au realizat 236 de acțiuni de control si în 2019 – 193 de acțiuni de control aplicând 1160 de sancțiuni în domeniul transportului de călători.
Ținând cont de situația inadmisibilă descoperită de instituția noastră în ceea ce privește activitatea de transport persoane din județul Brașov și corelat cu ceea ce spun reprezentanții IPJ în comunicat, putem considera că există anumite inadvertențe fără să ne gândim la proverbul românesc că „cine se scuza se acuza”. Am constatat cu surprindere că în registrul unic de control al agentului economic controlat de noi și care este cel mai mare din acest domeniu și printre puținele firme care desfășoară astfel de activități în Brașov nu există nicio notare în ultimii opt ani de zile din care să rezulte că IPJ Brașov a controlat această firmă.
Chiar mai mult, se pare că în toată activitatea acestei societăți comerciale există un singur control menționat în registrul unic de control din partea poliției brașovene, respectiv în data de 15.06.2011. Cu siguranță, nu pot spune că reprezentanții IPJ au comunicat eronat sau au indus în eroare, dar în mod clar există chestiuni interpretabile. Acțiunea noastră de control în acest caz va continua până când vom concluziona toate aspectele care încalcă legislația în vigoare și pun în dezavantaj consumatorul prin încălcarea drepturilor acestuia.
Articolul precedentBărbat lovit de autobuz, pe trecerea pentru pietoni
Articolul următorZiua Multiculturalității, astăzi, în Piața Sfatului