Proiectul „Via Transilvanica” ajunge, astăzi, la Roadeș

Proiectul Via Transilvanica, derulat de Asociația Tășuleasa Social, urmărește marcarea și amenajarea unui drum turistic și pelerinaj de 1000 km care pornește de la Drobeta Turnu Severin, străbate Transilvania și se încheie la Putna, în Bucovina.

Scopul proiectului este de a pune în valoare bogățiile cultural-istorice și naturale ale României, cu impact deosebit asupra comunităților locale și cu ecou international. Fiind un traseu public de lungă distanță, este destinat tuturor iubitorilor de drumeție, natură și sport, care vor putea sa îl străbată călare, la pas ori cu bicicleta. Via Transilvanica străbate zece județe, zone de mare importanță culturală, istorică și naturală, fiind în acelasi timp un adevărat catalizator pentru culturile care coexistă de secole în România.

Evenimentul va avea loc astăzi, de la orele 15.00, în localitatea Roadeș, județul Brasov, la sediul Fundației Peter Maffay. După primirea invitaților, începând cu ora 16.50, vom păși împreună 3 kilometri din traseu, de la Bunești în direcția localității Criț, demers care ne va oferi prilejul de a admira frumusețea locurilor și de a ne bucura de ospitalitatea românească. Gazdele de pe acest traseu vor fi  Peter Maffay, cunoscutul compozitor și interpret german, originar din comuna Roadeș, actorul Marcel Iureș, membru al board-ului Tășuleasa Social și Michael Schmidt, fondatorul Fundației Schmidt.

Articolul precedentSporting Ghimbav, în elita handbalului juvenil
Articolul următorUniversitatea Transilvania susține performanța